Helyi közélet

2013.08.12. 08:35

Még vizsgálják, mi okozta a hat éve elhunyt kazincbarcikai férfi halálát

Kazincbarcika - A szövettani eredményekből derülhet ki, felelős lehet-e valaki a barcikai férfi haláláért.

Kazincbarcika - A szövettani eredményekből derülhet ki, felelős lehet-e valaki a barcikai férfi haláláért.Jelenleg még folyamatban van az a közigazgatási hatósági vizsgálat, aminek azt kellene tisztáznia, milyen körülmények között vesztette életét az a 32 éves férfi , akivel három családtagja is hat éven át élt egy fedél alatt, tudomást sem véve arról, hogy hozzátartozójuk már nem él.

Úgy értesültünk, hogy a tetem meglehetősen rossz állapotban volt, amiből a hatósági boncolás során sem tudták megállapítani a halál okát, azonban az akkor beszerzett szövetminták elemzése szolgálhat olyan bizonyítékokkal, amelyek alapján kiderülhet, valójában hogyan hunyt el a 32 éves férfi .

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az eltűnés miatt körözött férfi holttestére a rendőrség a családjánál tartott házkutatás során bukkant rá.

Az ágyban fekvő maradványokat a halott férfi anyja Júliától, egy miskolci lélekgyógyásztól borsos áron vásárolt kenőcsökkel kezelte. Szerinte a fia nem halt meg, sőt, a kezelése hatására egy kicsivel jobb bőrben is volt: hízott is egy keveset. Az anya úgy látta, hogy – addigra már erősen oszlott állapotban lévő – fia időnként meg-megmozdította a kezét is.

Gyógyszert szedett

A szövettani vizsgálatok eredményétől a hatóságok azt is remélik, hogy kiderül: a férfi halálát ellátatlanság vagy valamilyen betegség okozta-e, mert csak ennek ismeretében állapítható meg, terhel-e valakit büntetőjogi felelősség a férfi halála miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elhalt férfi anyja és testvére szerint a fiatalember – miután hazatért Finnországból, ahol ösztöndíjasként tanult – depresszióba esett. Pszichiátrián kezelték is emiatt és gyógyszereket is szedett.

A vegytani vizsgálatból az is kiderülhet, ha a fiatalember halálát valamelyik gyógyszere túladagolása okozta, bár a vizsgálat eredményét jelentősen befolyásolhatja az a temérdek csodakence, amit a fi át élőnek tartó anya a lélekgyógyász tanácsára a holttestre kent.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Kazincbarcika, 2013. augusztus 2., péntek (MTI) - Végső nyughelyére helyezték a kazincbarcikai temetőben 2013. augusztus 2-án azt a férfit, akivel a gyanú szerint halála után hozzátartozói hat éven keresztül együtt éltek.

Kazincbarcika - Gondnokság alá kerülhetnek a halottal hat évet együttlakó családtagok.

Kazincbarcika - Ha a család nem gondoskodik Attila temetéséről, az önkormányzatnak kell intézkednie.

Kazincbarcika - Hat évig éltek együtt halott családtagjukkal. Mi játszódhatott le a fejükben?

Kazincbarcika - A családtagok nem tudják elfogadni: Attila meghalt és már holt is marad.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában