Helyi közélet

2013.08.08. 01:06

Furmint fröccs és lecsó

Tokaj - A tokaji Szerelmi Pincesor volt a helyszíne a második „Furmint fröccs és lecsó” elnevezésű rendezvénynek.

Tokaj - A tokaji Szerelmi Pincesor volt a helyszíne a második „Furmint fröccs és lecsó” elnevezésű rendezvénynek.A program 2012-ben a Kulturális és Konferenciaközpont kezdeményezésére, a Szerelmi Pincesor vállalkozó kedvű pincészeteinek bevonásával indult. Az első főzőversenyen még csak 11 csapat kavarta a kondérban a lecsót, de idén – talán a tavalyi jó hangulat eredményeként- viszont már 27 nevezővel vette kezdetét verseny.

Baráti társaságok, intézmények, sportolók, és a borászatok képviselői is összemérték főzési tudományukat. A rekkenő hőség ellenére többszázan voltak kíváncsiak a rendezvényre így a késő délutáni órákra már kifejezett fesztiválhangulat uralkodott a Szerelmi Pincesoron.

A háromtagú zsűri – Baji Ferenc, Pelsőczi László és Benkőné Terike – közel egy órán át kóstolgatta az elkészült étkeket. Amíg az értékelés zajlott, addig Újvári Marika nótaénekes szórakoztatta a nagyérdeműt.

Az eredményhirdetésre este nyolc órakor került sor, az alábbi végeredmény született:

  • I. helyezett – Gulyás János csapata
  • II. helyezett – Paulay Borház csapata
  • III. helyezett – „ Hol van Imre?” csapata
  • IV. helyezett – Soltész Pince csapata
  • V. helyezett –Barátok csapata (Pirint Tamás)
  • Különdíj: – Böne borozó csapata
  • A verseny lezárulta azonban még nem jelentette a rendezvény befejezését, hiszen egészen éjfélig szólt a Szekund zenekar jóvoltából a szórakoztató muzsika a Szerelmi Pincesoron.

    A tavaly elindult „Furmint fröccs és lecsó” úgy tűnik jó kezdeményezés volt, több mint duplájára nőtt a főzők száma, a közönség létszáma pedig megtöbbszöröződött. Sőt elképzelhető, hogy már idegenforgalmi vonzerőt is jelent ez az esemény, hiszen számos lengyel és szlovák turista is tiszteletét tette ezen az estén a Szerelmi Pincesoron.

    A rendezvény szervezői nevében ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a támogatóknak és a lebonyolításban segítséget nyújtóknak: a Szerelmi Pincesor résztvevő pincéinek (Soltész Pince, Benkő Pince, Borkatakomba, Péter Pince, Bence Pince) az ajándékot felajánlóknak (Böne Borozó, Arnold Gym Tokaj, Sztahora József) a Tokaji Polgárőröknek, a Városi Kincstárnak, az Integrál Securiynek, a Szekund zenekarnak, a TDM egyesületnek és az összes főzőnek.

    - Dévald István -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában