Helyi közélet

2013.08.21. 15:42

Az álmokból lépésről lépésre valóság lesz

Szikszó - "Ma Szikszón mi is elmondhatjuk: egy kapuban állunk, amiből egy reményteli jövőt látunk."

Szikszó - "Ma Szikszón mi is elmondhatjuk: egy kapuban állunk, amiből egy reményteli jövőt látunk."„Magyarnak lenni nem állapot. Magyarnak lenni magatartás” – idézte Márai Sándort Füzesséri József augusztus 20-án a város főterén az Államalapító Szent István király ünnepén. "Mi, akik ma itt állunk, sokan valljuk: Szent István alkotását nem ejtette foglyul az idő, hiszen nem években hanem nemzedékekben gondolkodott. Az állam, amit alapított a magyar nemzet közösségének nagy és maradandó alkotása. Akkor, abban az időben István cselekedett és a hitén keresztül a jövőbe látott. Egy kapuban állt, aminek az ajtaja egy új és egy szebb jövő ígéretét hordozta az egész nemzet számára. Ma itt Szikszón mi is elmondhatjuk: egy kapuban állunk, amiből egy reményteli jövőt látunk. Olyan jövőt ami azt mutatja: Önnek aki itt áll, érdemes ebben a városban maradnia. Önnek, aki most itt áll, érdemes a külföldön dolgozó gyermekét hazahívni, mert a szülővárosában is megtalálhatja boldogulását. Ehhez a kapuhoz kitartó munkával teli, rögös út vezetett, amiben benne van az Önök hite, akarata és cselekedete. De mit is látunk ebből a kapuból kitekintve itt Szikszón? Bátran állíthatjuk a gyarapodás évei jöhetnek számunkra. Az elkövetkező években ugyanis munkahelyek százai jönnek létre a településen. Az Önök bizalma, a munkatársaim kitartása, szakértelme mindig megerősített abban, hogy ez sikerülni fog. És eljutottunk oda, hogy az álmainkból lépésről lépésre valóság lesz." - mondta a polgármester.

Jobban teljesít

A magyar emberek döntésének köszönhetően 2010-ben új kormány és új gazdaságpolitika vette kezdetét - hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke. " Azóta talpra álltunk, egyre több területen egyre jobban teljesítünk, és most megszabadulunk az IMF-hiteltől is. Szikszó is jobban teljesít. A kormányzat vidékfejlesztési törekvéseivel összhangban, a lehetőségekkel élve kezd beindulni a gazdaság. Az elmúlt 3 évben több milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a városban. A szabad vállalkozási zónának köszönhetően folyamatos az érdeklődés a cégek részéről Szikszó iránt, ahol előre látóan kibővítették az ipari területet. " - fogalmazott Mengyi Roland. BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában