Helyi közélet

2013.08.21. 12:34

A strandolás volt a sláger a hosszú hétvégén

Borsod-Abaúj-Zemplén - A hosszú és meleg hétvégén nem csoda, hogy a strandokat keresték a turisták.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A hosszú és meleg hétvégén nem csoda, hogy a strandokat keresték a turisták.A mögöttünk álló hosszú hétvégén kevesen ültek otthon, aki csak tehette kinézett magának az országban egy szép helyet, és jó kis családi programot szervezett. Sokan választották Miskolctapolcát, ahol nem volt nehéz „messziről jött" turistákat találni.

Szegedi Csaba két kisfiával a bringóhintót tekeri nagy élvezettel. Azért a kedvünkért megállnak egy percre. Elmesélik, hogy Újfehértóról jöttek, és tulajdonképpen Szilvásváradra igyekeznek, csak útközben megálltak Tapolcán kicsit pihenni és kikapcsolódni. A gyerekek elámultak azon, hogy itt a mókusok egészen szelídek, és közel merészkednek az emberekhez, de a kacsák is kedvesek, ahogy a tóban úszkálnak. Az édesapa megemlíti, hogy Tapolca nagyon szép, csak lehetne a parkolás olcsóbb, vagy jó lenne, ha napijegyet is vásárolhatna. Aztán indulnak, mert lejár a hintózás ideje, de még megjegyzik, lehet, hogy visszajönnek és a Barlangfürdőt is kipróbálják.

Ajánlották

A tiszaújvárosi strandon vasárnap nehéz volt megtippelni, mennyien lehetnek, hiszen a létesítmény hatalmas területen terült el. Mindenesetre nem csupán a főbejáratnál, hanem a létesítmény északi oldalán is lehetett belépőjegyet venni.

– Ezt jó ötletnek tartjuk, hiszen három kisgyerekkel vagyunk és velük egy kicsit nehezebb még eljutni a főbejáratig, miután csak itt a közelben találtunk parkolóhelyet – mondta sorban állás közben Létrás Géza, aki családjával Gyuláról érkezett. A szombatot és a vasárnapot Miskolcon töltötték, meglátogatták a Vadasparkot, elmentek Lillafüredre, most hazafelé még útba ejtették a tiszaújvárosi fürdőt, mert mint mondták, sokan ajánlották nekik, mert ezen a strandon minden korosztálynak kikapcsolódást nyújt a létesítmény.

A kaposvári Dénes Lóránt és felesége Sárospatak várnegyedében sétált hétfőn délelőtt.

– Egy hosszú hétvégét terveztünk, mert a gyerekek a nagyszülőkkel most Bulgáriában vannak, ezért úgy döntöttünk, mi sem maradunk otthont. A Zempléni fesztiválra látogattunk ide, de elmentünk a sátoraljaújhelyi kalandparkba is. Miután a hírek szerint keddtől már lehűlésre lehet számítani, ezért ma még kimegyünk a végardói strandra, majd kedden indulunk haza.

ÉM-HE,BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában