Helyi közélet

2013.07.23. 10:52

Tokaji tangazdaság: "őszig döntés születhet"

Miskolc - "A munkahelyem, ahol dolgozom már negyedik hónapja nem adnak a dolgozóknak fizetését." - állítja levelében olvasónk.

Miskolc - "A munkahelyem, ahol dolgozom már negyedik hónapja nem adnak a dolgozóknak fizetését." - állítja levelében olvasónk."Május végén kiszúrták a szemünket 30 ezer forinttal, ami még a megélhetéshez is kevés, nem hogy még a rezsiköltségekre. Ez a cég nem más, mint a B.A.Z. megyei Önkormányzati Tangazdasági Kft. Tokaj., amelynek fenntartója a Nemzeti Vagyonkezelő. A húsz dolgozó hogyan tartsa fenn magát és a családját? Hogyan fizesse a havi számlákat amikor négy hónapja nem kaptunk fizetést? Miből éljünk?" - írja elkeseredett olvasónk.

Mindezek kapcsán kérdésünkre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az alábbiakat közölte munkatársunkkal: "az MNV Zrt., mint tulajdonosi joggyakorló számára ismert a B.-A.-Z. Megyei Tangazdaság Kft. rendkívül nehéz anyagi helyzete. Az érintett szaktárcával közösen folyamatos egyeztetéseket folytatunk a cég helyzetének megoldása érdekében, figyelemmel a szakmai és a vagyongazdálkodási célokra, elvekre. A tárgyalások jelenlegi állása szerint őszig döntés születhet a társaság további működéséről, a jelenlegi problémák – rendelkezésre álló eszközökkel történő - megoldásáról." - áll az MNV válaszában.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában