Helyi közélet

2013.07.21. 10:34

Selyemréti strand: Próbaüzem után nyitják ismét meg

Miskolc - Várhatóan a jövő hét közepétől üzemel teljes kapacitással a strand.

Miskolc - Várhatóan a jövő hét közepétől üzemel teljes kapacitással a strand. A közelmúltban bővítés, felújítás után megnyitott selyemréti strandon mintegy két héttel ezelőtt le kellett engedni a nagymedencét, mert fekália került a vízbe. Mennyibe kerül egy vízcsere és szándékosság esetén számíthat-e kártérítésre az „elkövető”? – kérdeztük Pásztor Imrét, a Miskolc Holding sajtószóvivőjét. A szóvivő elmondta: az 50 méteres medence leürítése, feltöltése, a szűrők tisztítása 100 ezer forintos nagyságrend. Amennyiben sikerül tetten érni az „elkövetőt”, akkor a teljes költséget ráterhelik – tudtuk meg. Egyébként több mint 20, sokkal alkalmasabb hely van a fürdőben, vagyis nagyon sok illemhely van a strandon – tette hozzá. Először a fertőtlenítése zajlott a medencetérnek és a szűröknek, hogy a lehető leghamarabb üzembe tudják helyezni a medencét.

Próbaüzem után nyit

A próbaüzemet követően, ha minden érték előírásszerű lesz, a legutolsó információk szerint várhatóan a jövő hét közepétől üzemel teljes kapacitással a strand. Közben folyik a zöld területek kialakítása, gondozása, hogy minél nagyobb területen tudja fogadni a vendégeket – fejtette ki Pásztor Imre.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában