Helyi közélet

2013.07.27. 17:44

Nézőpont: Rántott hús

<em>Ok és magyarázat mindig van. Mármint arra, hogy éppen a hús, a krumpli, a tojás miért lett drágább. Az a baj, hogy már meg sem hallom, el sem jut a tudatomig, hogy miért.</em> Pásztor Attila jegyzete.

Ok és magyarázat mindig van. Mármint arra, hogy éppen a hús, a krumpli, a tojás miért lett drágább. Az a baj, hogy már meg sem hallom, el sem jut a tudatomig, hogy miért. Pásztor Attila jegyzete. Arra azonban biztos felkapnám a fejem, ha mondjuk olyan bejelentés hangzana el: kedves emberek, holnaptól 25 forinttal olcsóbb lesz a kenyér, mert annyi búza termett, hogy még a Holdra is jut exportra, vagy 44 forinttal olcsóbb lesz az olaj, mert a napraforgóra olyan ideális idő volt, hogy naprapörgő lett, és minimum két feje volt mindegyiknek.

Megmondom őszintén, olyan vagyok, mint az a tipikus turista, akármerre vet a sors, ha van rántott hús meg sültkrumpli, akkor már minden igényem ki van elégítve. Mivel ezzel nagyot nem lehet hibázni, és otthon is nagyon könnyen el lehet készíteni. Eljátszom a gondolattal, ha gazdag lennék, és mindig elit étteremben ennék, egyszer csak odajönne hozzám a főpincér: „mösziő”, a kaviáros tőkehal 25 százalékkal többe kerül mától, mert sokkot kaptak a tengerek. A libamájas báránygerinc meg 44 százalékkal drágul, mert igen elkeseredtek az alapanyagnak valók. Még szerencse, hogy olyan vagyok, mint az a tipikus turista, és így is egyre többe kerül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában