Helyi közélet

2013.07.03. 12:16

Nem kezdik el az építkezést

Miskolc - A rekortán pálya elbontására még mindig várják az engedélyt a DVTK-nál.

Miskolc - A rekortán pálya elbontására még mindig várják az engedélyt a DVTK-nál.Mint arról korábban már beszámoltunk: célegyenesbe érkezett a Diósgyőri stadion pályájának újjáépítése. A DVTK-t működtető gazdasági társaság, a DFC Kft. még a múlt hónap közepén pályázatot írt ki a füves pálya megépítésére, amely alá az öntöző- és fűtő rendszert is fektetnék. A játékteret a napos oldal felé „eltolnák", annak érdekében, hogy aréna típusú stadiont alakíthassanak majd ki, olyat, amelyben már nem lenne helye atlétikai pályának. Így a jelenlegi futófelületet, a rekortán borítást és beton altestet el kellene bontani a labdarúgó pálya építésének első fázisaként.

Arról is írtunk már korábban az Észak-Magyarországban, hogy a DVTK által kiírt pályázat benyújtásának határideje július 1-je volt a pálya építésre, és a kiírás szerint még ezen a napon győztest szeretett volna hirdetni a klub, kedden pedig szerződést kötni a nyertessel, hogy optimális esetben szerdán már átadhassák a területet a kivitelezőnek, hogy megkezdhessen a munka.

Győztes már van

Mint azt lapunk megtudta, győztes már van. Erről a témáról Sántha Gergely, a DFC Kft. többségi tulajdonosának, a Borsodsport Invest Kft.-nek az ügyvezetője nyilatkozott az Észak-Magyarországnak, ami a lap szerdai számában olvasható.


Válasz még mindig nem érkezett

Ahogy arról már korábban, még a múlt héten beszámoltunk: a miskolci önkormányzat kommunikációs munkatársaihoz fordultunk ebben a témában, arra keresve a választ, hogy ha elbontják a Diósgyőrben a rekortán pályát, akkor mi lesz az atléták sorsa, lesz-e a városban valahol új futófelületük (ha igen akkor hol, illetve mekkora költségből, milyen forrásból építik meg). Ma lesz egy hete, hogy másnapra választ ígértek a miskolci önkormányzat részéről, de hiába próbáltunk erről érdeklődni az elmúlt munkanapokon – kivéve a hétfőt, tiszteletben tartva a köztisztviselők július 1-jei ünnepnapját – a városháza új, kommunikációs tanácsadója, korábbi szokásától eltérően nem vette fel a telefonját, és visszahívást sem eszközölt.


Korábbi cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában