Helyi közélet

2013.07.18. 13:22

Időjárás: Marad a remek strandidő

Miskolc - Előreláthatólag a hétvégére is marad a remek strandidő.

Miskolc - Előreláthatólag a hétvégére is marad a remek strandidő.

Csütörtökön sem várható eső, de délután, illetve este erősebb felhősödés mellett, nem kizárt futó zápor. Erős szél, viharos zivatarfolt továbbra is valószínűtlen. Tovább melegszik az idő. A várható, jellemző hőmérséklet megyei átlaga: csütörtök reggel 17, délután 31, péntek reggel 18 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás

- Péntek, szombaton nagyrészt száraz idő és kánikula várható. - Vasárnap, hétfőn, kedden, szerdán átmenetileg és kissé valószínűleg enyhül az idő és élénkül a szél.

Közlekedés meteorológia

A közúti közlekedés hatására a talaj közeli ózonmennyiség megnő, ami nagyobb mennyiségben, lévén hogy az ózon mérgező gáz az egészségre is ártalmas lehet.

Orvosmeteorológia

A tegnapihoz hasonló idő várható orvosmeteorológiai szempontból. A talaj közeli ózonmennyiség megnő, ami nagyobb mennyiségben, lévén hogy az ózon mérgező gáz az egészségre is ártalmas lehet. Az akut tünetek fáradtság, köhögés, szem- és szájszárazság vagy akár ingerkönnyezés lehetnek. Az ózon normálisan a légkörben 25-30 km-re a földfelszíntől található, szerepe az ultraibolya sugárzás elnyelése, és ezzel a Földre jutó sugárzás mérséklése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában