Helyi közélet

2013.07.02. 14:37

Fordulat: sértettből lett gyanúsított Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Vádemelési javaslat a sértettből lett gyanúsítottal és társaival szemben.

Tiszaújváros - Vádemelési javaslat a sértettből lett gyanúsítottal és társaival szemben.A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon még 2012. decemberében személyesen tett feljelentést egy helyi hajléktalan ismerőse ellen, akivel együtt lakott a Tisza parti város külterületi szivattyúházában. A bejelentés szerint 38 éves társa többször bántalmazta őt, és arra kényszerítette, hogy embertelen körülmények közt éljen.A nyomozás kezdeti szakaszában a rendőrök megállapították, hogy a bejelentő sérelmére valójában nem követtek el bűncselekményt, sőt a sértett későbbi kihallgatása során több olyan ügyről is számot adott, amelyet a korábban sanyargatójaként megjelölt személlyel közösen hajtottak végre.

A személyi szabadság megsértése és testi sértés gyanúja miatt meginduló büntetőügy tárgya így gyorsan fordulatot vett és rövid időn belül többrendbeli, vagyon elleni bűncselekményre változott.

Mint az a későbbi eljárások során tisztázódott: a 42 éves S. Zoltán, a 38 éves B. József, illetve harmadik társuk, a 38 éves H. István körömi lakos együtt több hétvégi ház, garázs, szivattyúház feltörést és kerékpárlopást könyvelhet el.

Az időközben egyesített nyomozásokat a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. július 1-jén lezárta és az iratokat a három gyanúsítottal szemben - összesen kilenc rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség ügyében - vádemelési javaslattal küldte meg a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség részére.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában