Helyi közélet

2013.07.05. 14:26

Civil kezdeményezés a falfirkák nélküli városképért

Megvan a lehetőség a graffitik gyors és szakszerű eltüntetésére, megvan, hozzá az olcsó varázsszer már csak az önkéntesek hiányoznak.

Megvan a lehetőség a graffitik gyors és szakszerű eltüntetésére, megvan, hozzá az olcsó varázsszer már csak az önkéntesek hiányoznak.

Facebook oldalon várják a városképet elcsúfító falfirkák eltűnéséért tenni akaró polgárokat. A cél egy olyan közösség létrehozása, amely segít feltérképezni az épületek falán éktelenkedő, az utcaképet rontó falfirkákat.

A kezdeményezés élén Szántó István, az Észak-Magyarország újságírója áll, aki így vezeti fel a kezdeményezést:

Ha ellenetekre van a falfirkászok művei, ha nem tűritek tovább a művészi kriksz krakszokat akkor virtuálisan és verbálisan csatlakozzatok ehhez a kezdeményezéshez!

Megvan a lehetőség a graffitik gyors és szakszerű eltüntetésére, megvan hozzá az olcsó varázsszer már csak az önkéntesek hiányzanak.

Várom a jelentkezéseteket – hangsúlyozom - hogy a takarításhoz pártszimpátiától, az ideológiai meggyőződésetektől függetlenül bárki csatlakozhat. Igazából azt se bánnám, ha a régi trafikosok az újakkal együtt szednék le a mindent elárasztó mocskot. Az is jó lenne, ha a polgármesterek, a városgazdák is biztosítanának az akció támogatásáról. Hogy kitehessük a települést jelző tábla alá a kiegészítést – hogy ez már graffiti mentes terület.

Majd a következő lépés, hogy törvényesen kierőszakoljuk akár helyi rendelkezésként – a festékszóró sprayt csak személyi igazolvánnyal lehessen vásárolni. Aki pedig ily módon másnak, nekünk ezzel a vegyi fegyverrel kárt okoz, a súlyos pénzbüntetésen túl kötelezzék egy hónapos közmunkára, falfirka takarításra.

A cél világos és egyértelmű:

Térképezzük fel közösen a környezetünkben fellehető ocsmány falfirkákat! Itt ezen az oldalon vagy -

Vagy SMS be 20 2192391 és felmérjük, hol mit tehetünk a leggyorsabban.

Ha jelzitek a mű helyét legyetek figyelemmel arra, hogy privát ház e vagy közterületi építmény.

Hajrá, gyerünk, csináljuk meg – ahogy a nagy klasszikusok mondanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában