Helyi közélet

2013.07.18. 12:15

A rekortán még tartja magát

Még mindig nem lehet tudni pontosan, hogy mikor kezdődhet meg a Diósgyőri stadion rekonstrukciója.

Még mindig nem lehet tudni pontosan, hogy mikor kezdődhet meg a Diósgyőri stadion rekonstrukciója.A DVTK NB I-es labdarúgócsapata által használt Diósgyőri stadionban elvileg akár már folyhatnának a munkálatok az újabb rekonstrukció első fázisában, a gyepszőnyeg cseréjében, illetve ezzel egyidejűleg történő pálya áthelyezés ügyében, amelynek során a játéktér közvetlenül a napos oldali lelátó elé kerülne. Ugyanis az építkezéshez szükséges TAO-s kvótát még tavaly elnyerte és fel is töltötte pénzzel az élvonalbeli labdarúgócsapatot működtető DFC Kft., és már a munkálatok kivitelezésre kiírt pályázat győztese is megvan. Utóbbiak már csak arra várnak, hogy átvehessék a területet és elkezdhessék a bontást. Ugyanis az építkezés bontással kezdődne, az atléták által használt rekortán pályát kellene felszedni, amit azzal a lendülettel ki is kellene dobni, mert ezt a bontást követően máshová lerakni már nem lehet. Vagyis a futók alól ezzel kihúznák a talajt, ezt követően nem lenne hol edzeniük.

Lapunkban már foglalkoztunk azzal, hogy miért nem kezdődik el a labdarúgópálya építése, és mint az két hete kiderült: a DFC Kft. a rekortán pálya tulajdonosának, a miskolci önkormányzatnak az engedélyére vár, ennek híján nem szeretnék elrajtoltatni a munkálatokat. Két hete, az engedély kiadásával kapcsolatos érdeklődésünk során azt a választ kaptuk az önkormányzattól, hogy az egyeztetések zajlanak az ügyben, és hogy amint lesz érdemi információ tájékoztatást adnak erről. Az akkori nyilatkozatukban az is szerepelt, hogy ,,ez már a közeljövőben – akár néhány napos távlatban is – megtörténhet".

Az újabb válasz

Mivel ezzel kapcsolatos információ azóta nem érkezett szerkesztőségünkbe, a tegnapi nap folyamán ismét érdeklődtünk ezzel kapcsolatban a miskolci önkormányzatnál, ugyanazon kérdéseket feltéve, amelyeket már két hete is megfogalmaztunk. Rövid időn belül tájékoztatást is kaptunk Koczák Szilviától, a városháza új szóvivőjétől, aki az alábbiakat közölte:

,,Egyelőre folyamatosak a tárgyalások, egyeztetések a rekortán pályát és a Diósgyőri stadion rekonstrukcióját illetően, ezért nem kezdődhetett még el a műanyag atlétikai pálya elbontása. Amíg nem születik meg a végleges döntés és nem írják alá a megfelelő szerződéseket, addig a feltett kérdésekre sem tudunk egyértelmű és mindenre kiterjedő választ adni. Sebestyén László országgyűlési képviselő úr nemrégiben nyilatkozott az Észak-Magyarországnak, az általa elmondottak helytállóak. A kérdések tisztázására előreláthatólag a jövő héten kerül sor, amennyiben a tárgyalások sikeresen zárulnak le."

Arról, hogy milyen döntésre várnak, az Észak-Magyarország csütörtöki számában lehet olvasni.


Korábbi tervek

A DFC Kft. pályaépítéssel kapcsolatos korábbi ütemterve úgy szólt, hogy a június 15-én kiírt kivitelezői pályázat zárásának július 1-jei határideje után, a győztes pályázat kiválasztását és a velük történt szerződéskötés követően július 3-án adták volna át a munkaterületet a győztes cégnek. A nyertes cégnek (Market Építő Zrt.) a pályázati kiírás szerint négy és fél héten belül, vagyis a DVTK első hazai meccséig, augusztus 2-ig be kellett volna fejeznie a munkálatokat, hogy azt ezt követő napon, augusztus 3-án már megrendezhető legyen a DVTK – MTK bajnoki. Mivel azonban a pálya építése nem kezdődött el, az már most biztosra vehető, hogy a csúszás miatt lesznek olyan meccsei a DVTK-nak az idén ősszel, amelyet pályaválasztóként nem tud majd Miskolcon megrendezni.


Korábbi cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában