Helyi közélet

2013.06.27. 13:11

Szerdán felszedik a rekortánt?

Miskolc - A Diósgyőri stadionban szerdán már elkezdenék építeni az új pályát, hogy a nyitányra meglegyen.

Miskolc - A Diósgyőri stadionban szerdán már elkezdenék építeni az új pályát, hogy a nyitányra meglegyen. Mint arról már többször beszámoltunk: Diósgyőrben, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának otthonában ebben az évben tovább folytatódik a stadion rekonstrukciója. Ennek a következő lépése az lenne, hogy a füves centerpályát „eltolják” a napos oldali lelátó felé, hogy aztán egy későbbi fázisban a klubház előtti részre, egy, a napos oldalihoz hasonló lelátót építhessenek. De maradva a következő lépcsőfoknál, a pálya „újrarajzolásánál”, az ezzel kapcsolatos előkészítő munka mostanra ott tart, hogy a csapatot működtető gazdasági társaság, a DFC Kft. pályázatot írt ki „a Diósgyőri stadion centerpályájának teljes átépítése és gyepcseréje fővállalkozói munkálatainak elvégzésére” címmel. Az ezzel kapcsolatos ajánlatok benyújtásának határideje a jövő héten hétfőn jár le, és az Észak-Magyarország birtokába került dokumentumok alapján még azon a napon kihirdetik a győztest, vagyis kiválasztják a kivitelezőt (ha eredményes lesz a pályázat), a rá következő napon pedig szerződést kötnek a nyertes céggel. Az ezt követő napon pedig (vagyis július 3-án), azaz a jövő héten szerdán át is adják a területet az építkezésre, pálya építésre, mert a DVTK által kiadott pályázati felhívás szerint a munkálatokat 2013. augusztus 2-ig, vagyis a piros-fehérek első hazai bajnokijáig, az MTK elleni meccsig be is kell fejezni.

A munka

A munka végcélja az, hogy nemzetközi méretű, élőfüves nagypálya épüljön, 115 m X 74 m bruttó területtel. A pályatest alatt kiépítésre kerüljön a drénhálózat, a pályafűtés, és az öntözőrendszer, és erre kerüljön rá az új gyepszőnyeg. Mivel az új pályát közvetlenül a napos oldali lelátó előtt kívánják megépíteni, ezzel összefüggésben a DFC Kft. pályázati felhívásában, a részletes műszaki leírás első mondata így hangzik: „Vállalkozó feladata a veszélyes hulladéknak minősülő meglévő rekortán burkolat megfelelő tárolóhelyen történő elhelyezése, vagy szakszerű megsemmisítése.”

Vagyis elméletileg már a jövő héten szerdán elkezdhetik elbontani az atléták által használt műanyag alapú pályát, így ez utóbbi sportág képviselői is kiszorulnak majd a stadionból – a labdarúgók mellett –, viszont az atlétáknak nem nagyon lesz hová menniük a városban, mert más helyen nincs rekortán, de még olyan pálya sem akad, ahol retro edzéseket tarthatnának elfogadható minőségű salak futópályán.

Engedélyre várva

Dudás Hunortól, a DFC Kft. ügyvezetőjénél arról érdeklődtünk, hogy valóban elkezdődik- e a munka a jövő héten szerdán, és hogy a rekortán elbontására, megsemmisítésére van-e engedélyük a felépítmény birtokosától, az ingatlan tulajdonosától, a miskolci önkormányzattól, és ha igen, akkor tud-e esetleg közelebbit az atléták jövőjéről.

– A város vezetése rekortán ügyben még nem mondta ki a végső szót, és anélkül, hogy a futópálya elbontására nem kapjuk meg az engedélyt, nem szeretnénk belekezdeni a kivitelezési munkába – tudtuk meg a DFC Kft. ügyvezetőjétől, aki ezt is hozzátette: – De reményeink szerint ez a döntés órákon, vagy pár napon belül megszülethet, és így tartani tudjuk a pályaépítés ütemtervét. Ami azért is fontos lenne, mert ez esetben, ha a kivitelező is időben elkészül, egyetlen bajnoki meccsünket sem kell más helyszínre vinnünk, vagyis nem kerülnénk hátrányos helyzetbe azzal, hogy egy idegen környezetben, nélkülöznünk kelljen a szurkolóink közül bárkit is. Az atléták lehetséges jövőjéről közelebbit nem tudok, de ebben nem is vagyok illetékes.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában