Helyi közélet

2013.06.04. 20:29

Lyukói vízügy: aggályos

Miskolc - Intézkedett-e az önkormányzat a lyukói vízügyben?

Miskolc - Intézkedett-e az önkormányzat a lyukói vízügyben?A fenti kérdést, valamint a következőket: Visszakötötték-e a vizet? Fellépett-e a gyámhatóság, mivel a területen víz nélkül maradtak a családok? – tettük fel az önkormányzatnak a múlt héten történtek kapcsán – az egyik Lyukó-völgyi kertszövetkezet elzárta a vizet egyes, nemfizető fogyasztók elől, s ehhez a Jobbik segítségét kérte – ám konkrét választ nem kaptunk. Kaptunk viszont egy közleményt, ami tartalmazza: a polgármesteri hivatalnak nem áll szándékában beleszólni egy „szolgáltató” – jelen esetben egy egyesület – és a „fogyasztói” közötti jogvitába.

A városvezetés is azt szeretné elérni, hogy az adósok kifizessék a tartozásukat, járjanak el azokkal szemben, akik nem fizetnek.

Az intézkedések azonban nem léphetik át a törvényi kereteket, fogalmaz a közlemény. S folytatja: a vezeték átvágásának ügye több jogász és vízügyi szakember szerint is minimum jogilag aggályos, és felmerülhet a jogsértés, mivel az ügy túlmutat a víziközmű-törvényen.

„Egy körültekintő, alapos eljárással valószínűleg – ha lassabban is, de – sikeresen kezelhette volna az ügyet az egyesület.

Attól, hogy átvágták a vezetéket, a tartósan nem fizető családok valószínűleg továbbra sem fognak fizetni, a társadalmi feszültség viszont fokozódik”, fogalmaz közleményében az önkormányzat.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában