Helyi közélet

2013.06.04. 19:43

Hó végére üres a pénztárcájuk

Borsod-Abaúj-Zemplén - „Ha lesz is szeptemberben béremelés, az komoly feszültséget fog okozni.”

Borsod-Abaúj-Zemplén - „Ha lesz is szeptemberben béremelés, az komoly feszültséget fog okozni.”Többek között a pedagógus-életpályamodellben szereplő béremelés szeptemberi bevezetését is követelték azok a nevelők, akik részt vettek a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett fővárosi tüntetésen.

Hónapról hónapra

– A pedagógusok mára olyan anyagi körülmények közé kerültek, hogy hónapról hónapra élnek, fizetés előtt néhány nappal azt számolgatják, hány napig tart még ki a pénzük – mondta lapunknak Szendrei Zoltán, a PDSZ regionális ügyvivője, hozzátéve – hétfőn szembesültem vele, hogy egyes kollégáimnak az is gondot okoz, ha egy napot csúszik a fizetés. A héten ugyanis nem érkezett meg a bér 3-án, és a pedagógusoknak emiatt aggódniuk kellett.

Szendrei Zoltán szerint ahhoz, hogy a nevelők normális életet tudjanak élni, minimum 50 százalékos béremelésre lenne szükség. Ezt mindenkinek meg kellene kapnia, de ezenkívül a teljesítmény arányában differenciált bérre is szükség lenne. Minden tantestületben vannak ugyanis olyan pedagógusok, akik folyamatosan többletmunkát vállalnak, „viszik a hátukon az iskolát”, és ők is a bértábla szerinti minimumot kapják, fogalmazott az ügyvivő.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában