Helyi közélet

2013.05.20. 18:00

Sokat jelent a szegények számára

Ózd - Egy jászsági vállalkozó a rászoruló borsodiakra gondolt.

Ózd - Egy jászsági vállalkozó a rászoruló borsodiakra gondolt.Négy kamionnal, húszmillió forint értékben, ötven tonna száraztészta érkezett Borsod megyébe. A felajánlás a Balogh Tészta Zrt. nevéhez fűződik, a társaság már sokadszor kezdeményez jótékonysági akciót. A jászkarajenői vállalkozó ezúttal a szegénységben élő borsodiakat kívánja megsegíteni, a köretnek és egytálételnek is tökéletesen alkalmas termékkel. Az adományt a közétkeztetésben is hasznosítani fogják, a szétosztáshoz pedig az önkormányzat és az egyház segítségét kérték. Ózdra és a környező településekre összesen 12 ezer csomag jut a tésztából.

Jó helyre került

- Sokat jelent ez az adomány, mert Ózdon nagyon sok olyan ember él, akik rászorulnak a segítségre - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési-képviselő. - Természetesen örömmel fogadtuk a felajánlást, amit az utolsó darabig igyekszünk a lehető legjobban felhasználni. Azért vontuk bele az önkormányzatokat és az egyházat, mert azt szeretnénk, hogy valóban a leginkább rászoruló családok kapják meg. Az ózdiak személyes találkozók alkalmával is el szokták mondani, hogy mennyire nehéz helyzetben vannak. Sokszor még a mindennapi étkezés megoldása is komoly problémát jelent egy jelentős réteg számára. Éppen ezért hálásak vagyunk a Balogh Tészta Zrt.-nek, hogy a Jászságból is szívén viseli a borsodiak és az ózdiak sorsát.

A száraztésztát Ózdon a Görög Katolikus templom udvarán Fürjes Pál polgármester vette át képletesen Riz Gábor országgyűlési-képviselőtől. Az észak-borsodi körút azonban ezzel nem ért véget: Hangonyra, Arlóba és Borsodnádasdra is jutott bőven az adományból.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában