Helyi közélet

2013.05.21. 14:52

Ózd jobb megítéléséért dolgoznak

Ózd - Az előttünk álló hétvégén már negyedszer rendeznek jazzparádét az észak-borsodi városban.

Ózd - Az előttünk álló hétvégén már negyedszer rendeznek jazzparádét az észak-borsodi városban.Május 24-én és 25-én ismét jazzmuzsika tölti meg a vaskohászat falait Ózdon. Igaz, nem csak a Rombauer Színpadon, hanem az Olvasóban, a Hotel Ózd teraszán és a település belvárosában is találkozhatnak az érdeklődők a zenészekkel. Egyre több helyszínen, és egyre összetettebb a program, amely idén is szerves részét képezi az Ózdi Napok rendezvénysorozatának. Dancsok Tamás főszervező már hosszú hónapok óta azon dolgozik, hogy még jelentősebb réteget tudjon megszólítani, nem csak a környéken, hanem megyei, sőt regionális szinten is.

Szép hely, sajátos hangulat

- Csak és kizárólag azért dolgozunk, hogy valamelyest javítani tudjunk Ózd megítélésén – fogalmazott a jazzparádéval kapcsolatban Dancsok Tamás. – Sokszor olyanok mondanak rossz véleményt rólunk, akik még soha nem jártak a városunkban, csak a rosszindulatú országos média hatásai alapján nyilatkoznak. Ózd gyönyörű helyen fekszik, a gyárnak van egy sajátos hangulata, amivel szeretnénk minél több embert ide csalogatni. Egyébként is a kohászat területén most nagyszabású tervek vannak, már csak ezért is érdemes ellátogatni erre a kétnapos rendezvényre.

Különlegességben ezúttal sem lesz hiány: az ózdiak már pénteken utcazenészekkel találkozhatnak a város több pontján, majd a Hotel Ózd teraszán a Miskolc Dixieland Band szórakoztatja a közönséget. Az Olvasó színháztermében pénteken este Mikó István, Janza Kata, Harsányi Gábor és Timkó Eszter főszereplésével zenés dixieland színház lesz (Gangsters Pub), másnap pedig a Rombauer Színpad felé fordul a figyelem.

Benkó és a Hooligans

- Szombaton délután öt és este tíz óra között igazi csemegét kínálunk mindenkinek – folytatta Dancsok Tamás. – A fesztivált alapító zenekarunk, az Ózdi Lucky Boys Dixieland Band szórakoztatja először a közönséget, ezután pedig egy valódi különlegességet kínálunk. Nálunk lép föl először közösen a Benkó Dixieland Band és a Hooligans, akik a Gangsters’ Night Super Music Show című műsorukat adják majd elő. Ezután pedig ismét a Hotel Ózd udvarára várjuk az érdeklődőket, ahol a Jam Session muzsikál majd. Úgy gondolom, hogy idén is sikerül megújulni, valami pluszt hozzátenni a tavalyihoz képest. Szerencsére nagyon sokan a rendezvény mellé álltak, én pedig abban bízom, hogy a látogatók száma is növekszik majd, hiszen a program önmagáért beszél.

ÉM-ME


A IV. Ózdi Jazzparádé programja

Május 24. (péntek): 

  • Utcazenészek, Ózd több pontján – 12.00-16.00
  • Miskolc Dixieland Band, Hotel Ózd terasz - 17.00-19.00
  • Gangsters’s Pub Zenés Dixieland Színház, ÓMI Olvasó Színházterem - 20.00 - 22.00 (Írta: Roby T. Agraw, szereplők: Mikó István, Janza Kata, Timkó Eszter, Petőcz András, dr. Benkő Sándor. Narrátor: Cintula. Zene: Selected Six Jazzband. Tánc: Pirovits Árpád step tánc világbajnok és táncosai)
  • Pintér Zoltán Trió, ÓMI Olvasó Táncterme – 22.30-24.00 (Pintér Zoltán zongora, Balázs Elemér, dob, Egri János bőgő.
  • Május 25. (szombat):

    Rombauer Rom Színpad

  • Kapunyitás, 17.00
  • Ózdi Lucky Boys Dixieland Band - 18.00-19.00
  • Gangster’s Night Super Music Show, Benkó Dixieland Band és a Hooligans. Közreműködik: Wild Winds és a Paradance Company, 19.30-22.00
  • Jam Session, Hotel Ózd terasz – 22.00-24.00
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában