Helyi közélet

2013.05.01. 14:45

Nézőpont: Műbalhé

<em>Boldog suhanc koromban be kell, hogy valljam, nem voltam teljesen mintagyerek, volt egy-két ütésváltásom, de hát akinek volt igazi, számítógép és igen okos telefon mentes nyári szünete, az tudja miről beszélek. Volt az okok között erőfitogtatás, meg nem adott gól, lány, vagy egyszerű szórakozóhelyi egymás meg nem értése. Tiszta vicc így utólag, hogy ezek után 97 százalékban együtt bandáztunk tovább, vagy leöblítettük valamivel a nagy stresszt.</em> <strong>Pásztor Attila jegyzete</strong>.

Boldog suhanc koromban be kell, hogy valljam, nem voltam teljesen mintagyerek, volt egy-két ütésváltásom, de hát akinek volt igazi, számítógép és igen okos telefon mentes nyári szünete, az tudja miről beszélek. Volt az okok között erőfitogtatás, meg nem adott gól, lány, vagy egyszerű szórakozóhelyi egymás meg nem értése. Tiszta vicc így utólag, hogy ezek után 97 százalékban együtt bandáztunk tovább, vagy leöblítettük valamivel a nagy stresszt. Pásztor Attila jegyzete.Volt egy cimbim, általában első soros volt a konfliktushelyzetben és annak kezelésében. Iszonyú érzéke volt az adott szituációkban ahhoz, hogy lássa, amit kell. „Műbalhé.” Ezzel az összetett szóval sok „cirkuszt” zárt már kialakulása előtt le, látva a riválist, hallva a verbális kommunikációt. Csodáltam, mert 97 százalékban igaza volt, csak hang volt. De a túloldal így is elégedett volt, mert győztesnek hitte magát, igaz mi is, mert a hangoskodás bement az egyik fülünkön, a másikon meg ki, és nyilván fizikálisan nem fájt.

Már vagy 17 éve nem láttam a cimbim, valahol „kint” él. Mielőtt elment, még nyilván nem a közélettel voltunk elfoglalva, utána meg már mindegy volt. Én, mint nép, csak kapkodtam a fejem, sokszor semmit sem értettem, mi történik. Lassan csak az jött le, hogy hangoskodik az egyik oldal, a másik oldal, majd megy minden tovább. Ha nem is kézen fogva és egyetértésben, de működik, mert működnie kell. Ami meg előtte történik: „műbalhé”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában