Helyi közélet

2013.05.15. 11:13

Nézőpont: A miénk

<em>Azt hiszem, hogy az Égig érő fű volt az első emlékem róla, most pedig már a mi színházunkban is láthatjuk játszani Ullmann Mónikát. Persze nem csak őt, hanem az ugyancsak nagyszerű Jancsó Dórát, Szirbik Bernadettet, a búcsúzó Kosik Anitát, míg az urak közül Molnár Sándor Tamást és Rusznák Andrást. Hogy miért hatukat nevesítem mégis? Mint azt sokan tudják, ők jutottak be Az év színésze díj szavazás második fordulójába.</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Azt hiszem, hogy az Égig érő fű volt az első emlékem róla, most pedig már a mi színházunkban is láthatjuk játszani Ullmann Mónikát. Persze nem csak őt, hanem az ugyancsak nagyszerű Jancsó Dórát, Szirbik Bernadettet, a búcsúzó Kosik Anitát, míg az urak közül Molnár Sándor Tamást és Rusznák Andrást. Hogy miért hatukat nevesítem mégis? Mint azt sokan tudják, ők jutottak be Az év színésze díj szavazás második fordulójába. Juhász-Léhi István jegyzete.Nehéz a választás, hiszen hat nagyszerű művészről van szó, akik estéről estére megörvendeztetik a miskolci teátrum publikumát. Egy olyan színházban, amely óriási elánnal vetette tavaly nyáron magát a munkába, az építkezésbe. ”Fellobogózva, kinyitva, mint a színház!” - példálódzott mostanában egy kolléga éppen a a magas hőfokon égő kulturális intézményre utalva. Mondom, nehéz a választás. A szakmázás mellett normális reakció, hogy egy-egy színművész azért lesz kedves számunkra, voksolók számára, mert a szerep, amit megformál talán mi vagyunk. Vagy mert megállt velünk az előadás után beszélgetni. És közvetlen volt, szerethető, szimpatikus. Mondom, hogy nehéz a választás, de nem lehetetlen.

Ullmann Mónika az Én és a kisöcsémben, Szirbik Bernadett a Chicagoban, Kosik Anita A padlásban, Jancsó Dóra Az Ördögben, Molnár Sándor Tamás az Ózban, vagy Rusznák András A Gézagyerekben alakított az idén felejthetetlent és nagyszerűt? Nehéz a választás, de legyünk rá büszkék: miskolci színészek ők!


Miskolc - Hatan jutottak be az Észak-Magyarország által alapított Az év színésze díjról szóló szavazás második fordulójába.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában