Helyi közélet

2013.05.29. 19:26

Közlemény - A Lyukó-völgyben kialakult helyzettel kapcsolatban

Miskolc - A tegnapelőtt történtek, vagyis, hogy az egyik Lyukó-völgyi kertszövetkezet elzárta a vizet egyes fogyasztók elől, álláspontunk szerint törvénytelen eljárás volt, mert lakossági fogyasztókat csak a vízi-közmű törvény szigorú szabályai szerint lehet a vízfogyasztásban korlátozni, vagy abból kizárni. A notórius nemfizető fogyasztókkal szemben el kell járni, de erre vannak törvényes eszközök is. Dr. Kriza Ákos közleménye

Miskolc - A tegnapelőtt történtek, vagyis, hogy az egyik Lyukó-völgyi kertszövetkezet elzárta a vizet egyes fogyasztók elől, álláspontunk szerint törvénytelen eljárás volt, mert lakossági fogyasztókat csak a vízi-közmű törvény szigorú szabályai szerint lehet a vízfogyasztásban korlátozni, vagy abból kizárni. A notórius nemfizető fogyasztókkal szemben el kell járni, de erre vannak törvényes eszközök is. Dr. Kriza Ákos közleményeAz Önkormányzat ezért, mint az állampolgárokért felelősen gondolkodó, de közvetlen hatáskörrel nem rendelkező szerv, felhívja az érintett kertszövetkezetet a vízszolgáltatás azonnali helyreállítására.

Fentiektől függetlenül a MIVIZ Zrt. a Lyukó-völgyi közkutat továbbra is üzemelteti.

A Jobbiknak a vízelzárási akcióban való részvételével kapcsolatban az a véleményem, hogy több mint ízléstelen, amikor egy párt, politikai haszonszerzés céljából, vélelmezhetően törvénysértésbe rángat bele egy civil szervezetet, sőt, képviselői a cselekmény végrehajtásában is tevékenyen részt vesznek.

- Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában