Helyi közélet

2013.05.08. 18:19

Cserépváraljától elvették a háziorvosi ellátást

Cserépváralja, Tard - Nem jutottak recepthez, beutalóhoz, korábbi receptjeiket sem válthatták ki 8 napon át a Tardon rendelő háziorvos betegei, minthogy az OEP szerződést bontott a településsel.

Cserépváralja, Tard - Nem jutottak recepthez, beutalóhoz, korábbi receptjeiket sem válthatták ki 8 napon át a Tardon rendelő háziorvos betegei, minthogy az OEP szerződést bontott a településsel.Az indoklás: „4 sikertelen ellenőrzés”, tudtuk meg Dávid Zoltán polgármestertől. (Magyarázata szerint nem volt illetékes az adatszolgáltatásra, a háziorvos szintén megtagadta a betegek adatainak kiszolgáltatását, arra hivatkozva, hogy azt páciensei kérésére teszi.)

Az ÁNTSZ bár utasította a polgármestert: nyilatkozzon, miként kívánja biztosítani települése alap- és iskola egészségügyi ellátását, ő erre nem látott lehetőséget. Már csak azért sem, mert a több mint 1200 beteg kartonját (a váraljaiakét és az orvost követő tardiakét) a háziorvos letétbe helyezte. Az előzményhez tartozik: dr. Keszthelyi Gyula bt.-jével a tardi önkormányzat tavaly felmondta a szerződést. Az ÁNTSZ is visszavonta a működési engedélyt, az OEP pedig a finanszírozást, a praxisjog azonban továbbra is az orvosé maradt. Így Tardon azóta helyettesítő orvos rendel, heti 3-szor. Az ÁNTSZ utasítása szerint szerdától fogadja a Tard és Cserépváralja háziorvosi körzetébe bejelentkezetteket is (jelent meg a tardi honlapon).

Arra, ez miként történik a gyakorlatban, visszatérünk.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában