Helyi közélet

2013.05.29. 20:29

A nap előfizetője: Tóth Vencel - A technikai sportok és a szőlő

Miskolc - "Nehéz kérdés..." - mondja Szikszón élő előfizetőnk, Tóth Vencel arra a kérdésünkre, hogy mióta tagja az Észak-Magyarország nagy családjának. " 79? 80? 81 óta? Az biztos, hogy immár több, mint három évtizede!" - zárja le a számolgatást.

Miskolc - "Nehéz kérdés..." - mondja Szikszón élő előfizetőnk, Tóth Vencel arra a kérdésünkre, hogy mióta tagja az Észak-Magyarország nagy családjának. " 79? 80? 81 óta? Az biztos, hogy immár több, mint három évtizede!" - zárja le a számolgatást.Megtudjuk azt is, hogy Encsen érettségizett, majd bevonult katonának és az aktív éveit Miskolcon töltötte, fél évtizede pedig a MIK-től ment nyugdíjba.

Az Észak egyébként mindig jelen volt az életében, hiszen már a szüleinek is járt a megyei napilap, amiben elmondása szerint a politikától a három soros sakk hírekig minden elolvas. "Mit is olvasnék? Az Észak szól a megyéről!" - tesz hozzá.

Tóth Vencel egyébként a leánya révén egy 14 és egy 6 esztendős unokával büszkélkedhet. A kisebbik ráadásul már a DVTK miatt az ÉM-et is lapozgatja és bosszankodik, ha kikapnak a diósgyőriek. "Vasárnap megy a meccsre, reméli nyernek a fiúk. Én nem voltam nagy meccsre járó, inkább a technikai sportok, a rali, a Forma 1 és a salakmotor érdekeltek fiatalabb koromban" - tudjuk meg. "A 80-as években voltunk Forma 1-en is a Hungaroringen, a népkerti salakversenyeken pedig több alkalommal is ott voltam."

Felesége, Magdolna fél évtizede jegyzőként ment nyugdíjba. Nem meglepő, de őt leginkább a gasztronómiai írások érdeklik az újságban. "A barkácsolás a hobbim, és amit nagyon szeretek, az a szőlészet-borászat" - búcsúzik előfizetőnk.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában