Helyi közélet

2013.04.03. 12:17

Tavaszköszöntő túra - VIII. Vitézlőre készülődve

Szendrő - 2013. április 12-14-e között immár VIII. alkalommal kerül megrendezésre a Vitézlő teljesítménytúra a Szendrői Természetjáró Szakosztály szervezésében.

Szendrő - 2013. április 12-14-e között immár VIII. alkalommal kerül megrendezésre a Vitézlő teljesítménytúra a Szendrői Természetjáró Szakosztály szervezésében. A hagyományoknak megfelelően a rendezvényt egy széleskörű előkészület előzi meg, mivel a szervezők nagyon fontosnak tartják, hogy a Vitézlő túra útvonalai karban legyenek tartva. A jelzésfestő -és terepbejáró túra idén 2013. március 16-án, szombaton egy egész napos program keretein belül valósult meg.

A gyülekező kora délelőtt volt a terepbejáró túra résztvevői számára. Az indulás előtt minden résztvevő a regisztrációt követően egy eligazításon vett részt, ahol mindenki megkapta a szükséges információkat (térkép, útvonal leírás). A szakosztály az indulás előtt meleg teával és szendvicsekkel látta vendégül a túrázókat. A megbeszélés után mindenki átvette a turistajelek felújításához szükséges eszközöket (festék, ecset), majd minden csoport elindult a megbeszélt túraútvonalakon.

A sok érdeklődőnek köszönhetően minden egyes útvonalon elindult egy kisebb csapat, hogy a jeleket felújítsák, továbbá az esetleges útakadályokat eltávolítsák. A nap folyamán nagyon sok szép, látványos helyet és tájat jártak be a kirándulók, mint például a Rakacai-víztározó környékét, az Ördög-gátat és még sok más érdekes látnivalót.

Az egész napos túráról mindenki vidáman és kellemesen elfáradva érkezett meg az indulási ponthoz. A szervezők több fogásos meleg étellel várták a megfáradt túrázókat. Az evés-ivás után minden csoport megosztotta az általa bejárt útvonalon szerzett tapasztalatokat és élményeket a többiekkel. A közös kiértékelést a terepbejárás során készített fényképek megtekintése színesítette.

A szakosztály számára nagyon fontos, hogy az előző évekhez hasonlóan a VIII. Vitézlő is magas színvonalú legyen, és az ideérkező túrázók egy élményekben gazdag hétvégét töltsenek el az Aggteleki Karszt peremén, a Cserehát és a Rudabányai-hegység tájain. Minden kedves kirándulni vágyót sok szeretettel vár a Szendrői Természetjáró Szakosztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában