Helyi közélet

2013.04.20. 13:35

Rezsicsökkentés: vannak még lehetőségek!

Tiszaújváros - Minden magyar család számára fontos a rezsicsökkentés, ezért minden lehetőséget meg kell ragadni a tájékoztatásuk érdekében.

Tiszaújváros - Minden magyar család számára fontos a rezsicsökkentés, ezért minden lehetőséget meg kell ragadni a tájékoztatásuk érdekében.

Fontos, hogy tudják, mi történt korábban és mi felé halad most a kormány – emelte ki dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő, aki szombaton személyesen is részt vett Tiszaújvárosban a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtési akcióban.

A kormány decemberben döntött a lakossági villamos energia, földgáz és távhő díjának 10 százalékos csökkentéséről és januárban már életbe is lépett az intézkedés, amely eredményeképpen több pénz marad a családok pénztárcájában. A szocialisták, liberálisok és a multinacionális szolgáltatók reakciói alapján azonban nem mindenki örül a családokra nehezedő teher csökkentésének, ezért is kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy megmutassák a társadalom támogatja a kormányt.

A rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtőktől egy saroknyira a szocialisták kampányoltak az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra történő csökkentése mellett. Erre utalva dr. Mengyi Roland azt mondta: a szocialisták nyolc éves kormányzásuk alatt "tulajdonképpen semmit nem tettek a magyar emberekért, családokért", miközben 300 százalékkal nőtt a gáz, 200 százalékkal az áram ára. A kormány most ezen próbál változtatni. A gáznak, távhőnek és a villanynak már mérséklődött az ára, júliustól pedig olcsóbb lesz a palackos gáz, a víz és a szemétszállítás. A szocialisták minden eszközzel azon vannak, hogy ezt a folyamatot ellehetetlenítsék, "óriási támogatóik vannak" külföldről, a multinacionális cégektől. Nem érdekük, hogy sikeres legyen a kormány abban, hogy a magyar emberek, családok kevesebbet fizessenek, többet tudjanak másra, gyermekeikre fordítani.Dr. Mengyi Roland utalt arra, hogy a kormányzati intézkedések mellett helyben, a szocialista vezetésű tiszaújvárosi önkormányzat is léphetne a terhek csökkentése érdekében. Volnának eszközei a rezsicsökkentésre, ám ezeket a lehetőségeket nem ragadja meg, a helyi szolgáltató cég nem él ezzel. Családonként, lakásonként havonta további ötezer forinttal lehetne mérsékelni a költségeket… Ami viszont már tény: a kormány által bevezetett rezsicsökkentés a tiszaújvárosi járásban a földgáz esetében 277,6 millió forint, a villamos energia esetében 86,3 millió forint, a távfűtés esetében pedig 106 millió forint megtakarítást jelent.

- mengyiroland.com -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában