Helyi közélet

2013.04.02. 22:28

Országos versenyt nyertek a Miskolci Mazsorettek

Miskolc - Március 23-án rendezték meg az Országos „A” és „B” kategóriás Országos Mazsorett Versenyt Dunaföldváron, ahol a Miskolci Mazsorett Együttes Óvodás és Cadett csoportja képviselte Miskolc városát.

Miskolc - Március 23-án rendezték meg az Országos „A” és „B” kategóriás Országos Mazsorett Versenyt Dunaföldváron, ahol a Miskolci Mazsorett Együttes Óvodás és Cadett csoportja képviselte Miskolc városát. Az eseményen 17 település 300 táncosa mutatta be tudását a 4 tagú zsűri előtt. A miskolci óvodás lányok először indultak mazsorett versenyen, ahol korosztályukban a botos csapat kategóriát megnyerték. A kislányok nagy izgalommal várták a megmérettetést, hiszen eddig csak helyi, kisebb rendezvényeken szerepeltek, most viszont egy másik városban több száz ember előtt mutathatták be mit tanultak az elmúlt években. A csoport tagjai 2 éve táncolnak együtt.

A cadett (8-12 évesek) csoport is nagyon szépen szerepelt, hiszen kategóriájukban (Baton B team) ezüst minősítést szereztek. Mivel ebben a kategóriában csak 2 induló csoport volt, így itt nem hirdettek helyezetteket, hanem a produkciókat pontszámok alapján minősítették. A csoport által bemutatott 2 koreográfia a maximális 10 pontból 8,81 pontot kapott, ami nagyon szép teljesítmény. A csoport összetétele elég vegyes, hiszen van olyan kislány, aki szeptemberben csatlakozott a csoporthoz, de van olyan is a csoportban, aki már óvodás korától ismerkedik a mazsorett műfaj szépségeivel. A csoport ezután a remek eredmény után lelkesen készül a jövő évi Magyar Bajnokságra.

A csoportok művészeti vezetője: Dudás Ágnes

A csoport fenntartója: a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Bővebb információ: www.miskolcimazsorett.lapunk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában