Helyi közélet

2013.04.19. 12:15

MVK: Egyelőre megy a busz hívás nélkül is

Miskolc - Nem indítja el az igényvezérelt közlekedést az MVK Zrt. – jelentették be pénteken közleményben.

Miskolc - Nem indítja el az igényvezérelt közlekedést az MVK Zrt. – jelentették be pénteken közleményben.Az úgynevezett ATTAC programot, amelyet a napokban harangozott be a miskolci közlekedési vállalat április 22-én indították volna, az 5-ös, 15-ös, 69-es, valamint a 20-as és 20G-s vonalán. A lényege az volt: este 8 óra után hívni kellett volna a buszt, az utazási igényt pedig egy órával az indulás előtt kellett volna bejelenteni, vagy telefonon, vagy az MVK honlapján. Az utasok körében azonban felháborodást váltott ki ez az újítás, de a csütörtöki testületi ülésen is indulatos hozzászólások voltak. Nemcsak az ellenzék részéről – akik szerint a közlekedési vállalattól elvont 600 millió forint az oka annak, hogy ilyen megoldásra szorul az MVK –, de KDNP-s politikus is élesen bírálta a kezdeményezést. Dr. Kovács László (KDNP) önkormányzati képviselő szerint turisztikai szempontból sem jó ötlet, hogy például a lillafüredi vonalon este 8 után csak hívásra menjenek a járatok.

A testületi ülésen dr. Kriza Ákos polgármester először azt ígérte, utánanéz ennek az ATTAC programnak, sőt felülvizsgáltatja, hogy az önkormányzat és az MVK közszolgáltatási szerződésébe belefér-e egy ilyen bevezetése. Majd az ülés végén határozottan bejelentette: hétfőtől nem indul el a program.

Kérdések

Igen ám, de csak hétfőn nem indul, vagy soha? Ez egyrészt az utasok szempontjából érdekes kérdés, másrészt, hogy erre uniós pénzt nyert a közlekedési vállalat. Egészen pontosan az a konzorcium, amelynek az MVK is a tagja. Összesen 2,4 millió euró lenne a program megvalósítása, ennek 85 százalékát az unió finanszírozza. A közlekedési vállalattól ezért azt kérdeztük: végleg lemondott az ATTAC-ról a cég? Ha igen, mi lesz a pályázati pénzzel? A program előtt egyeztetett az MVK az önkormányzattal? Várjuk a válaszokat.

ÉM-NSZR


Miskolc – Az utasoktól beérkezett észrevételek, az autóbuszok útvonalán élők kérésére az MVK Zrt. egyelőre nem indítja el egyetlen vonalán sem az igényvezérelt közlekedést - olvasható az MVK Zrt. közleményében.

Miskolc - Felső-Majláthon kiverte a biztosítékot a közlekedési vállalat új terve.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában