Helyi közélet

2013.04.30. 14:12

Megsemmisítették, mert takarmánynak sem volt jó

Miskolc - „15 tonna kiváló minőségű zöldséget szállítottak a miskolci AVE szemetes cég telephelyére a helyi nagybani piacról, pedig Észak-Magyarországon sokan éheznek.”

Miskolc - „15 tonna kiváló minőségű zöldséget szállítottak a miskolci AVE szemetes cég telephelyére a helyi nagybani piacról, pedig Észak-Magyarországon sokan éheznek.” Orvos Istvántól, a Miskolci Nagybani Piac Kft. igazgatójától a sajtóhírrel kapcsolatban megtudtuk, a nagybani piac a Cirkont Zrt.-vel áll hulladékkezelési kapcsolatban, a pénteken, a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei által zárolt és megsemmisítésre ítélt szállítmányt is a Cirkont Zrt. telephelyére szállították.

Mint azt Orvos István lapunknak elmondta, a nagybani piacon rendszeresek a hatósági vizsgálatok, és korábban is volt már hasonló akció, melynek végén árut meg kellett semmisíteni, de ilyen volumenben még nem volt rá példa. Az igazgatótól úgy tudjuk, pénteken 18 köbméternyi árut küldtek megsemmisítésre, hétfőn pedig további 14-et. Orvos Istvántól úgy tudjuk, a megsemmisítésre ítélt zöldségfélék származási helyét nem lehetett egyértelműen meghatározni, ezért kellett megsemmisítés mellett.

Tóth Csabától, a Cirkont Hulladékkezelési Zrt. veszélyes hulladék ágazat igazgatójától úgy tudjuk, már mind a 32 köbméternyi zöldséget – ami nem minősül veszélyes hulladéknak – megsemmisítették, a hatóság jelenlétében mind présbe került, majd az a sajókazai hulladéklerakóra szállították.

ÉM-SZP


Miskolc - Megsemmisítettek 32 köbméternyi zöldséget – az állatoknak se lett volna jó?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában