Helyi közélet

2013.04.24. 13:59

Felújítják a tokaji focipályát

Tokaj - Háromezer tonna kő és 400 tonna apró zúzalék terítésével emelik meg a tokaji labdarúgópálya magasságát - közölte lapunkkal Májer János polgármester.

Tokaj - Háromezer tonna kő és 400 tonna apró zúzalék terítésével emelik meg a tokaji labdarúgópálya magasságát - közölte lapunkkal Májer János polgármester. Erre jön még a drénhálózat és a humuszréteg, így együtt 50-60 cm-rel lesz magasabb a pálya terepszintje. Ez rendkívül fontos, mivel a Tisza-töltés mellé épült létesítményt - árvizek alatt - a csurgalék és szivárgó vizek elöntötték. Ilyenkor csak nyár közepére lett használható a focipálya.

A pálya mellett ráadásul az ÉM-VIZIG is gátmegerősítési és szivárgás-mentesítési munkálatokat végez, ezzel a biztonság dupla lesz. A város 22 millió forintot költ a pályára, a követ egy vállalkozó biztosítja és az anyagszállítást is az önkormányzat költségvetéséből oldjuk meg - nyilatkozta a polgármester. A pályamagasítási munkákat követően pályázati pénzből a sportkör a pályát labdabiztos kerítéssel körülkeríti. A teljes sportcentrum akkor valósul meg - ha sikerül - az öltözőkre, és egyéb fedett létesítményekre pénzt szerezni és azt felépíteni. Az elmúlt év eredménye, hogy elkészült egy kis és egy közepes méretű műfüves pálya.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában