Helyi közélet

2013.03.18. 17:02

Jobbik: Sárospatak a Világsátor új helyszíne?

Miskolc - A Jobbik Sárospataki Alapszervezete úgy tudja, megindult a városban az önkormányzati képviselők „puhítása”, hogy a borsodi településen épülhessen meg a nemzetközi cigány központ – tájékoztatta a sajtót hétfőn Hocza Tamás, a Jobbik regionális megyei alelnöke.

Miskolc - A Jobbik Sárospataki Alapszervezete úgy tudja, megindult a városban az önkormányzati képviselők „puhítása”, hogy a borsodi településen épülhessen meg a nemzetközi cigány központ – tájékoztatta a sajtót hétfőn Hocza Tamás, a Jobbik regionális megyei alelnöke.A politikus felháborítónak nevezte, hogy Világsátorra akkor is jut pénz, amikor a több száz éves sárospataki tanítóképzés a túlélésért küzd. Az alelnök arra kérte Sárospatak polgármesterét, valljon színt, igazak-e a hírek, egyúttal felszólította, ne kövesse el a miskolci polgármester hibáját, kérje ki a sárospataki emberek véleményét a beruházásról.

A sajtótájékoztatón Jakab Péter, a párt borsodi alelnöke bejelentette, amennyiben bebizonyosodik, hogy a Fidesz Sárospatakot jelölte ki a Világsátor újabb helyszínéül, a borsodi Jobbik ismét meg fog mozdulni, és a miskolci recept alapján megakadályozzák a kormány újabb merényletét. Szerinte a Fidesz megyénket az európai romastratégia kísérleti területeként kezeli, azonban a stratégia nem számolt a Jobbik és a magyar társadalom ellenállásával.


Nem bocsátkoznak találgatásba

Érdeklődtünk az Emberi Erőforrások Minisztériumában, tervezik-e, hogy Sárospatakon építsék meg a Világsátrat. „Találgatásokba nem akarunk bocsátkozni annak kapcsán, hogy hová épül majd a Világsátor”, válaszolták kérdésünkre, így az sem derült ki, hogy kizárható-e a körből Sárospatak. Annyit még megtudtunk, hogy a projektről nem mondtak le, de nem tudnak konkrét helyszínről beszámolni.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában