Helyi közélet

2013.03.06. 11:41

DVTK: várakozás percekben, másodpercekben

A szurkolói kártya meggyorsítaná a jegykiadást, de ilyet még nem lehet váltani Diósgyőrben.

A szurkolói kártya meggyorsítaná a jegykiadást, de ilyet még nem lehet váltani Diósgyőrben.Kedden foglalkoztunk a szombaton 14 órakor kezdődő Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgó mérkőzés ,,fogyasztását” megnehezítő körülményekkel, azzal, hogy az új jegyértékesítési- és beléptetési rendszer lelassítja majd a mérkőzést megtekinteni szándékozóknak a lelátóra való érkezését. Elsősorban azokét, akik nem bérletesként, vagy előre megváltott jeggyel (ezeket péntekig lehet megvásárolni a DVTK-shopokban, Miskolcon, a Szinva-parkban és a stadion mellett üzletben) érkeznek, ugyanis, akik a meccs napjára hagyják a jegyváltást azoknak azzal kell számolniuk, hogy a vásárlást megelőzendően adataikat közölniük kell, és csak ezek rögzítése után nyomtatják ki számukra a bilétákat.

A bérleteseknek, és az elővételben jegyet váltott szurkolóknak csak a csak beléptetőrendszeren kell áthámozniuk magukat (már aki befér a szűk terminálokba, mert biztos lesz olyan is, akit mérete miatt más módon kell majd felengedni a lelátóra), a meccs előtti jegyvásárlásra ,,készülő” drukkereknek viszont azzal kell számolniuk, hogy az adatmegadás, rögzítés, nyomtatás egy ember esetén 1,5-2 percet vesz majd igénybe, ha pedig valaki egyszerre több jegyet kíván venni, akkor annyiszor 1,5-2 percet kell majd várakoznia a pénztárnál, ahány bilétát kért.

Lerövidítené

Ezt a meccsnapi vásárlási időt nagyságrendekkel lerövidítené a szurkolói kártya kiváltása, ennek hiányában ugyanis minden meccs előtt a fenti várakozási idő vár a drukkerekre. Nem csak most a Haladás elleni bajnoki napján, hanem a következő hazai meccseken is. Csakhogy, szurkolói kártyát egyelőre nem lehet váltani Diósgyőrben...

Az új jegyértékesítési- és beléptetési rendszert kidolgozó Magyar Labdarúgó Szövetség illetésénél arról érdeklődtünk, hogy mi értelme van egy olyan rendszer bevezetésének, amelynek nem működik minden eleme, utalván arra, hogy szurkolói kártyát nem lehet váltani.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség egy törvényi kötelezettségnek eleget téve kezdte meg az új jegyértékesítési- és beléptetési rendszer kialakítását, és ennek a bevezetésénél tartunk jelenleg – válaszolta érdeklődésünkre Mester Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség stadionbiztonsági projektjének kommunikációs vezetője.

– A szurkolói kártya, vagy klubkártya kiváltásának megteremtése minden klubnak jól felfogott érdekének kellene lennie, hiszen ezzel az eddigieknél is szorosabb kapcsolatot tarthatnának a saját drukkereikkel, e-mail, vagy más csatornákon keresztül történő üzenetek eljuttatásával. Persze tudjuk, hogy a több évtizedes szurkolói szokások megváltoztatása nem megy könnyen, hiszen, aki megszokta, hogy a meccs napján vált jegyet, és ettől nem akar eltérni a jövőben sem, az is megteheti majd ezt viszonylag rövid idő alatt, ha rendelkezik szurkolói kártyával. Ez esetben ugyanis a meccs belépő megváltásakor nem kell adatokat megadnia, azok után, hogy ezt a kártya kiváltásakor már megtette, és ez esetben csak 5-10 másodpercet kell várakoznia a pénztárnál, amíg a jegyét ki nem kinyomtatják. Arról, hogy Diósgyőrben egyelőre nincs szurkolói kártya, nem a labdarúgó szövetség tehet, ezeknek a kártyáknak a kibocsátói ugyanis a klubok lesznek. Tudomásom szerint a DVTK-nál belső erőforrás hiányában nem kezdték meg a szurkolói kártyák bevezetését. Így a most szombati meccs napján esetlegesen előforduló sorban állást bérlet-, vagy elővételben megváltott jegy vásárlásával lehet elkerülni.

Majd a Videoton ellen

Arról, hogy miért nem kezdték meg a szurkolói kártyák kiadását, a DVTK marketing igazgatója, Körmöndi Zoltán a következőket mondta:

– Csütörtökön lesz egy egyeztetés a szurkolói kártyával és az online jegyértékesítéssel kapcsolatban Budapesten, az MLSZ-ben, ahol a még nyitott kérdésekre válaszokat kaphatunk. Bár elviekben minden adott ahhoz, hogy megkezdhessük a szurkolói kártya bevezetését, ennek némileg ellentmond, hogy a rendszer elindításához szükséges hozzáférést még nem kaptuk meg, ennek hiányában pedig nem tudunk szurkolói kártyát készíteni. Ez a helyzet most, de reményeink szerint a következő hazai meccsünkre, az április 7-i, Videoton elleni mérkőzésre a drukkerek már szurkolói kártya felhasználásával is válthatnak majd belépőket.

ÉM-BCS


Miskolc - Lassabban megy majd a jegyek kiadása, belépés pedig a forgóvillás kapukon keresztül.

"Március 9-én egy figyelemfelhívásra szeretnénk invitálni mindannyiótokat, hogy megmutassuk, a diósgyőriek ismét segítik egymást, ha baj van. Mindenkire szükségünk van!" - olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok közleményében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában