Helyi közélet

2013.03.13. 10:21

DVTK: Jegy és bérlet ugyanoda

Miskolc - A diósgyőri jegyértékesítő rendszer diszkrét bája: bérlet és jegy ugyanarra a helyre.

Miskolc - A diósgyőri jegyértékesítő rendszer diszkrét bája: bérlet és jegy ugyanarra a helyre.

Az Észak-Magyarország egyik hűséges olvasója, Váczy László érdekes helyzetbe került a múlt szombati, Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás (1-1) NB I-es bajnoki mérkőzés előtt, a lelátón.

– Egy baráti társasággal járunk meccsre, négyesben szoktuk nézni a DVTK bajnokijait, nekem két bérletem van, mert a gyerekem is kijár velem – mondta a labdarúgócsapat régi drukkere, majd így folytatta: – Már kint voltam a stadionban, ültem az egyik helyünkön, a tribünön, a másik helyünket még nem foglaltuk el, amikor érkezett egy drukker, és leült oda. Mondtam neki, hogy nem biztos, hogy jó helyre ült, mert nekünk oda szól a bérletünk, erre azt felelte, hogy neki meg a jegye szól ide. Először arra gondoltam, hogy biztosan elnézte a helyet, de miután megmutatta a bilétáját, nagyon elcsodálkoztunk, mert ugyanoda szólt, ahová a mi bérletünk. Szerencsére ismertük egymást, így nem volt támadt belőle vita, megoldottuk egymás között. Persze nem volt nehéz dolgunk, mert volt hely bőven a tribünön, probléma csak akkor lett volna, ha mindez egy teltházas mérkőzésen történik, mert ez esetben aligha tudott volna egy sorral feljebb, kényelmesen helyet foglalni a jegytulajdonos.

Váczy Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a jegy- és bérlettulajdonos közötti eszmecsere során kiderült, hogy mindketten egy napon, egy helyen, a múlt héten kedden a Szinva-parkban vásárolták meg a belépésre jogosító bérletet, illetve jegyet.

Nem nyitotta a bérlet a beléptető kaput

– Előfordult néhány eset, ami jelzi, hogy a rendszer nem működött tökéletesen, ezeket összegyűjtöttük, továbbítottuk a jegyértékesítő-, beléptetőrendszer szoftverjét elkészítő céghez, és most az ő állásfoglalásukat várjuk – válaszolta érdeklődésünkre Körmöndi Zoltán, DVTK marketing igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy milyen konkrét esetek jutottak a tudomásukra, így folytatta: – Azt tapasztaltuk, hogy 25-30 olyan bérletes, aki a meccsnapon, a kapunyitás után vásárolta meg a szezonra érvényes belépőjét, nem tudott bejönni a beléptető kapun, mert a rendszer ezt nem engedélyezte neki. Valószínűleg azért, mert a kapunyitás után vásárolt bérleteket valamilyen hiba miatt a rendszer már nem ismerte fel. De ezeket az eseteket igyekeztük orvosolni, és tudomásom szerint senki nem maradt le a meccsről, aki a mérkőzést megelőzően jegyet vagy bérletet váltott.

ÉM


Miskolc - Figyelemmel követtük a beléptetést szombaton és a diósgyőri ultrák kinti szurkolását is testközelből néztük.

Miskolc - 4597 néző a Diósgyőri Stadionból figyelte a DVTK - Haladás mérkőzést, a diósgyőri ultrák pedig a stadionon kívülről szurkoltak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában