Helyi közélet

2013.02.06. 16:19

Világsátor: előre kellett volna kommunikálni

Miskolc - Kommunikációs hibák sorozata – így jellemezte a Világsátor ügyét Piskóti István.

Miskolc - Kommunikációs hibák sorozata – így jellemezte a Világsátor ügyét Piskóti István.Már jóval, a közgyűlési döntés előtt jelentős tájékoztatásra, hosszas felvezetésre lett volna szükség a Világsátorral kapcsolatban. Azért is, mert tudni lehetett, ez egy érzékeny, kényes kérdés, várható volt, hogy vihart kavar. A döntés előtti kommunikáció hiánya volt a legnagyobb hiba – mindezt Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének igazgatója mondta lapunknak.

„A kezdeti hiány után sem történt pótlás. A döntés után ugyanis válsághelyzet alakult ki, amelyben a válság kommunikáció sem lett sikeresebb, nem volt elég intenzív. A megoldás az lett volna, ha ebben az időszakban szakértők magyarázzák el, mi is ez a projekt. Voltak rá próbálkozások, de erőtlen volt” – fogalmazott. Majd – folytatta – a polgármester kijelentette, nem mond le Miskolc a Világsátorról, majd mégis visszavonult, amely kommunikációs veszteség. „A teljes ügyben átengedték a Jobbiknak az ügy kommunikációját” – hangsúlyozta.

Piskóti István hibának nevezte azt is, hogy az egész Világsátor ügyet projektként kezelte a város, erre utal az is, hogy pénzügyi okokra hivatkozva vetették el. „Miközben az ehhez kapcsolódó hosszútávú problémamegoldást kellett volna kommunikálni. A projektről lemaradtunk, de a fennálló problémáról már nincs szó” – mondta.

„A Jobbik kommunikációjának a lényege az volt, hogy egyszerűsítette a problémát, és ezzel együtt nem valós tartalommal ruházta fel. Jól használták ki az emberekben meglévő valós félelmeket” – tette hozzá.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában