Helyi közélet

2013.02.12. 18:33

Receptverseny - „A lényeg a jó alapanyag”

Miskolc - A miskolci Bors étterem zsűrizi majd olvasóink által beküldött recepteket.

Miskolc - A miskolci Bors étterem zsűrizi majd olvasóink által beküldött recepteket.A legfontosabb a jó nyersanyagválasztás, mondja Pethő Tamás, a Bors étterem üzletvezetője, amikor tanácsát kérjük: mire figyeljen oda az, aki indul legújabb receptversenyünkön. Példát is mond: ha sonkás étel receptjét választjuk, akkor ne a gyorspácolt húst részesítsük előnyben, hanem az igazi pácoltat.

Pethő Tamásék vállalták egyébként, hogy – ugyanúgy, ahogy karácsonyi receptversenyünkön a Kisgergely cukrászda vezetői – elkészítik a legjobb ételeket, amelyeket így le tudunk fotózni, és a fotó és az étel leírása bekerülhet húsvétkor megjelenő recept magazinunkba.

Lesz ugyanis húsvéti receptkönyv Húsvéti vendégváró ételek címmel, amelyek most is olvasóink receptjeit tartalmazzák majd. Receptversenyünk már el is startolt, kedvenc ünnepi ételeik leírását február 20-áig várjuk.

S hogy milyen legyen a beküldött recept?

– A hagyományos magyar és a távoli ízek is egyaránt divatosak – mondta lapunknak Pethő Tamás. – A lényeg – nyomatékosította – a jó alapanyag.

Kipróbált receptek

Nagyon fontosnak tartja ugyanis az igényességet, magyarázta. Szerinte ez a legfontosabb, ezért buzdítja erre a receptek beküldőit is, és bízik benne, hogy azok olvasói is hasonlóan fognak érezni.

Pethő Tamás hangsúlyozta, a beérkezett recepteket folyamatosan megkapják majd a szerkesztőségtől, és mindet tüzetesen végigolvassák.

– A séffel együtt bogarásszuk végig. Már ránézésre érezzük, hogy elég egyértelműen van-e megírva, s hogy nem lógnak-e ki belőle bizonyos ízek: nem túl fokhagymás-e, nem teng-e túl benne valamelyik fűszer.

Elárulta, ahol rezeg a léc, azt inkább elkészítik, hogy biztosak legyenek benne, jó-e az adott recept. A legjobbnak ítélteket azonban biztos, hogy megfőzik-megsütik, ezek kerülhetnek majd be receptfüzetünkbe.

Kérdeztük, desszerteket is szívesen látnak-e, azt válaszolta, igen, mindenféle fogás belefér az idei versenyünkbe.

– A családi konyhában kipróbált recepteket érdemes beküldeni – mondta még. – Olyanokat, amelyek a magyar konyha remekei közé beilleszthetők.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában