Helyi közélet

2013.02.20. 14:46

Nézőpont: Vadnyugat

<em>Kedden fényes nappal két fiatal srác ment be egy ékszerboltba Miskolc egyik legforgalmasabbnak tartott utcájában, és miután fegyverükkel megfenyegették az ott dolgozó hölgyet, elvittek egy marék aranyékszert. A hozzáértők az ilyen rablást hívják vadnyugati stílusúnak: fegyverrel be, a meglepetés erejét kihasználva gyorsan összeszedni, amit lehet, és elszelelni</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete</strong>.

Kedden fényes nappal két fiatal srác ment be egy ékszerboltba Miskolc egyik legforgalmasabbnak tartott utcájában, és miután fegyverükkel megfenyegették az ott dolgozó hölgyet, elvittek egy marék aranyékszert. A hozzáértők az ilyen rablást hívják vadnyugati stílusúnak: fegyverrel be, a meglepetés erejét kihasználva gyorsan összeszedni, amit lehet, és elszelelni. Szendrei Péter jegyzete. A cél: a lehető legrövidebb idő alatt végezni. Hasonló rablás történt néhány hete innen nem messze, akkor is egy ékszerboltban, s bár a környéken azóta gyakrabban látni járőröző rendőröket, ez a mostani elkövetőket nem tartotta vissza. Szerencsét próbáltak. Bár az akciójuk sikeres volt, jó esély van rá, hogy elfogják őket, hiszen azzal sem bíbelődtek, hogy eltakarják az arcukat.

Megfigyeltem, hogy a hónap első felében főleg garázdaságok történnek, míg hóvége felé megszaporodnak a lopások, rablások. Ez a pénzzel lehet összefüggésben, hiszen a hó elején ilyen-olyan forrásból, de a legtöbben kapnak valamekkora összeget, amiből aztán legalább egy berúgásra is telik, s ilyenkor „az úri társaság” tagjai egymás ütlegelésével vezetik le a feszültséget. A pénz azonban elfogy, amit habitusától függően ki-ki más-más módon próbál pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában