Helyi közélet

2013.02.27. 09:27

Hajtó, hajtási nélkül - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 26-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 26-án is több esetben történt rendőri intézkedés.Az elmúlt huszonnégy órában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei tizenhét főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az előállítottak közül tizenhat személlyel lopás, egy nővel szemben tiltott kéjelgés miatt indítottak a rendőrök szabálysértési eljárást.

A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást E. Pál 37 éves hernádnémeti lakos ellen. A férfi kapával a kezében odament két egymással verekedő helyi nőhöz és a szerszámmal egyikük felé sújtó mozdulatot tett majd a kapát eldobta. A cselekmény következtében személyi sérülés nem történt. A járőrök az elkövetőt előállították.

Telkibánya belterületén a járőrök egy személygépkocsi vezetőjét ellenőrizték. Ennek során megállapították, hogy a sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy vezetői engedélyét korábban bevonták. A férfit a rendőrök a Gönci Rendőrőrsre előállították.

A rendőrjárőrök Ormosbánya belterületén egy lovas szekér hajtóját ellenőrizték. Ennek során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, illetve vizsgát sem tett. A szabálysértőt a rendőrök előállították.

Sajószentpéter belterületén hajtotta lovas fogatát egy férfi a délutáni órákban. Elmondása szerint az állatokat megriasztották a kutyák, minek következtében a kötőfékekkel nem tudta őket visszafogni és a lovak a szekérrel együtt elszaladtak a 27-es számú főút irányába. Ezt követően az állatok a főútra kiérve nekiütköztek egy személygépkocsinak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A szekeres férfival szemben a rendőrök helyszínbírságot szabtak ki.

Miskolc egyik nagyáruházából érkezett bejelentés a rendőrségre miszerint egy tolvajt tartanak vissza. A helyszínre érkező rendőröknek a biztonsági őr elmondta, hogy a bolti tolvaj borotvákat rejtett a ruházatába, amit fizetés nélkül akart az üzletből kivinni. A rendőrök az elkövetőt szabálysértési őrizetbe vették.

Megyénk útjain az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi kárral végződő ütközés három esetben jutott a rendőrség tudomására.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában