Helyi közélet

2013.02.28. 16:34

„Hová tűnt a régi fény?”

Miskolc - Fiatalok molinót helyeztek ki az Avas szállóra, hogy felhívják a figyelmet szörnyű állapotára.

Miskolc - Fiatalok molinót helyeztek ki az Avas szállóra, hogy felhívják a figyelmet szörnyű állapotára.Hová tűnt a régi fény? Valakik ezzel a felirattal helyeztek ki molinót a valaha szebb időket látott, most viszont rettenetes állapotban lévő, főutcai Avas szállóra. Mint kiderült, néhány fiatalember akciójáról van szó, bemásztak a területre a Kocsonyafesztivál éjjelén, úgy függesztették ki a feliratot. Egyikükkel sikerült beszélnünk. Bár nevük elhallgatását kérte, lapunknak elmondta, nem szervezetként, hanem „sima miskolci lakosként” cselekedtek: nem bírták nézni az épület állapotát. Nem ez volt az első hasonló akciójuk, árulta el, ha valami szúrja a szemüket, akkor lépnek, de a többi eddig visszhangtalan maradt. Illúzióik nincsenek, nem hiszik, hogy ezek után felújítják az épületet.

– Ha a leszakadt védőhálót kicserélik, s ezzel sokat javul az épület külleme, már elérünk valamit – jegyezte meg.

Elmondta még, könnyen bejutottak a kerítésen belülre. Ott azt tapasztalták, „folyik az élet”, hajléktalanok vertek benn tanyát.

Helyszíni szemle

Az épület kapcsán megtudtuk, van némi fejlemény a szálló ügyében. A múltkor arról számoltunk be, – azt a kérdést feszegettük, hogy ki tudná állagmegóvásra utasítani a szálló tulajdonosát – az építési hatósági feladatkör épp a „senkiföldjén” jár, miután a feladatra korábban kijelölt Szendrőtől már elkerültek, de a járásépítésügyi hivatalhoz (Miskolc, Kormányhivatal) még nem kerültek át a szükséges iratok.

A kormánymegbízotti kabinettől most azt a választ kaptuk: az ügy teljes, hiánytalan iratanyaga a rendelkezésükre áll.

– A jelenlegi eljárásban az Avas szálló felújítása, átalakítása, bővítése kapcsán kialakult veszélyes állapot megszüntetésével kapcsolatban elrendelte a hivatal a helyszíni szemlét, melyről az érintettek előzetes értesítése megtörtént – válaszolta kérdésünkre Póczos Nikolett szóvivő, a pontos időpontról még nem kaptunk tájékoztatást.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában