Helyi közélet

2013.01.16. 16:00

Rásonysápberencsi "Addams family" - Fegyház a saját fiaikat zaklatókra

Debrecen, Miskolc, Rásonysápberencs - Végre jogerősen rács mögé kerülhet a négy kisfiút molesztáló házaspár és a nagypapa.

Debrecen, Miskolc, Rásonysápberencs - Végre jogerősen rács mögé kerülhet a négy kisfiút molesztáló házaspár és a nagypapa.Megalapozottnak és tényszerűnek tartotta a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa a Miskolci Törvényszék elmarasztaló ítéletét abban az ügyben, amelynek vádlottjait, egy rásonysápberencsi házaspárt, valamint a férj apját azért vonták felelősségre, mert éveken át bevonták szexuális játékaikba a család akkor még 10, 9, 8 és 4 éves fiúgyermekeit. A jogerős ítélet mindhárom vádlott esetében helyben hagyta a törvényszék korábbi döntését, a harmadrendű vádlott, esetében azonban a szabadságvesztés végrehajtási fokozatán enyhített a férfi hajlott kora és megromlott egészségi állapota miatt.

A határozat értelmében - már amennyiben nem túlzás rájuk ezt a kifejezést használni - az apát 14, az anyát pedig 12 év fegyházbüntetésre ítélte a tábla, míg a nagypapa korábbi tíz év fegyházbüntetését 10 év börtönre mérsékelte, egyebekben a törvényszék döntését helyben hagyta. A Debreceni Ítélőtábla is lefolytatta az - egyébként zárt ajtók mögött tárgyalt - ügyben a bizonyítást, ennek során pszichológus szakértőket vontak be, valamint meghallgatták a sértett gyerekek közül a legidősebb, 14. életévét már betöltött fivért, aki a vádlottak jelenlétében is elismételte a korábban tett vallomását.

Mint korábban már beszámoltunk róla, a rásonysápberencsi házaspár, és a nagypapa ellen azután indult meg a büntetőeljárás, hogy a négy gyerek nevelőszülőkhöz került, akiknek meséltek az őket ért abúzusról. Hogy pontosan mi folyt a házaspár hálószobájában, abba most nem mennénk bele, legyen elég annyi, hogy perverz hetero- és homoszexuális játékaikba mindhárman bevonták a kisfiúkat.

Az ügyben most született másodszor döntés a Debreceni Ítélőtábla előtt. Először a megyei bíróság mondta ki bűnösnek a három felnőttet, és dr. Czibrik Attila tanácsa 14 év fegyházat szabott ki az apára, 12-őt az anyára és 10-et a nagyapára, majd a tábla ezt az ítéletet hatályon kívül helyezte, és megismételt elsőfokú eljárás lefolytatását írta elő.

ÉM-SZP


Miskolc, Debrecen - A gyerekeket erőszakkal, brutális veréssel kényszerítették szexuális abberációkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában