Helyi közélet

2012.12.29. 15:16

Konyhai felszerelések kerültek a fa alá

Miskolc - Gazdag ajándékokkal hagyták el szerkesztőségünket az ünnepek előtt meghirdetett mozaikjátékunk nyertesei.

Miskolc - Gazdag ajándékokkal hagyták el szerkesztőségünket az ünnepek előtt meghirdetett mozaikjátékunk nyertesei. Több mint 2500 pályázó közül kerültek ki sorsolásra december elején véget ért kirakós játékunk nyertesei. Mind a 10 nyertest megszólaltattuk néhány mondat erejéig, mindannyiuktól ugyanazt kérdeztük: Mióta(hűséges) előfizető? Nyert-e már máskor is az Északkal? Mi lett a nyeremény sorsa?

„Okunk van az örömre”

A hernádvécsei Kovács Béláné elmondta lapunknak, hogy több mint 20 éve előfizetői lapunknak és még soha nem volt semmilyen nyereményük. Már csak ezért is nagyon örültem a konyhai csomagnak – jelentette ki. A sorsa pedig az lett, hogy megosztoztunk rajta a lányommal. Évtizedek óra járatják a miskolci Mihalik Miklósnéék újságunkat, és még őket sem kereste fel soha Fortuna.

Nem először játszom, így különösen érthető az örömöm – érvelt a nyugdíjas hölgy. A fiam feleségének ajándékoztam a római tálat, ezt kérte ugyanis a menyem és még gondolkozik a szendvicssütőn is.

A felsőzsolcai Béres Tiborék már akkor közeli ismeretségbe kerültek lapunkkal,amikor még a postás hordta. Nekünk sem volt még szerencsénk, most viszont okunk van az örömre – mondja a férfi. Két lányunk van, Éva és Zsuzsa, ők kiválogatták azokat a konyhai tárgyakat, amire a legnagyobb szükségük volt. Ahogy az lenni szokott: a szülőknek maradt a „maradék”.

„Nagyon jól jött a nyeremény”

Kiss István Rudolftelepről érkezett a feleségével, az egyik unoka hozta be őket kocsival a díjátadásra. A szóvivői szerepet Kissné látta el, akitől megtudtuk, hogy kisebb megszakítással már 10 éve előfizetői az Észak-Magyarországnak. Eddig elkerült minket a szerencse, most valahogy összejött – hangsúlyozta. Héthónapos dédunokánknak, Noelnek jó lesz a turmix. Erzsébet lányomék kapták a nyeremények zömét, ők mégtalán jobban örültek a sikerünknek. Nekünk maradt a szendvicssütő és a vízforraló.

A tiszaújvárosi Pákh Endréné pénzintézeti dolgozó, helyette a férj nyilatkozott: – Többmint 10 éve fizetjük elő a megyei napilapot, de még sohanem nyertünk semmit. Most is én vagyok a „bűnös”, mert nyugdíjasként – korábban vállalkozó voltam – több az időm, így az én reszortom, hogy összegyűjtsem, kivágjam és beragasszam a feladványokat. Nagyon jól jött a nyeremény, mivel Endre fiunk most vásárolt lakást, éppen a bebútorozás vansoron. A konyhájukban leszhely az ajándékcsomagnak.

A miskolci Uri Lászlóné, Ica néni elárulta, hogy több évtizede járatja lapunkat. Nyerni nem sikerült még, most azon bosszankodik, hogy hiába választották ki a gyerekek, mit látnának szívesen az otthonukban. Annyira rohantak Laci fiáék, a két unokájával, a 2 éves Sárival és a 4 esztendős Lacikával, hogy elfelejtették elvinni a konyhai eszközöket. A menye, Csilla pedig már ki is próbálta a szendvicssütőt és a római tálat is kinézte. Node sebaj, majd felírom és legközelebb biztos bepakolják.

„Mindketten örülünk...”

Az emődi Csákiné Németh Ida helyett Fruzsina lánya számolt be a nyeremény fogadtatásáról. Az Északot már régóta előfizeti anyu, ő főleg a rejtvényeket kedveli, én az álláshirdetéseket böngészem leginkább – avat be titkukba Fruzsina. Én biztattam, hogy küldje be a pályázatot. Mindketten örülünk a sikernek, mert még soha nem nyertünk. Mindennek megvan már a helye. Zsófi nővéremék kisbabája, Ákos 7 hónapos, a bébiételeket könnyebb elkészíteni turmixon. Nekem a szendvicssütőt ajánlották fel, de már van.

Ragaszkodik az Északhoz

Herczeg Rezsőék 9 éve élnek Tiszacsegén, de borsodiak, kazincbarcikaiak, illetve berenteiek. A családfő több, mint negyedszázadon át volt raktárvezető Barcikán, így érthető, ha nem akar lemaradni a hazai hírekről, az Északból tájékozódik. A feleségem, Gizike már kétszer nyert a Sudokuval, a mostani nyereményátadási ünnepséget egyúttal felhasználtam arra, hogy előtte ellátogassak a testvéremhez Berentére –hangoztatta. Szétosztottuk a gyerekek között a konyhai csomagot. Fiunk azon a hétvégén éppen itthon tartózkodott, Bánrévén van lakása, de külföldön dolgozik, hol Ausztriában, hol Németországbanvagy Svájcban. Ágnes lányunk Diósgyőrben lakik, ők is kaptak a nyereményekből, náluk négy unokánk van, a másik ágon kettő.

Több évtizede nem tud meglenni az Észak nélkül az edelényi Hegedűs Béláné, aki még sohasem nyert, így most nagyon boldog. Nekem ez igen nagy öröm, új érzés, ezért úgy döntöttem, mindent megtartok, nem osztom szét, pedig van két gyermekeim, egy fiam és egy lányom. A négy unokámnak majd jó lesz – mondja a nyugdíjas asszony.

Özv. Veres Andrásné Rudabányán él, és pontosan tudja, hogy 1992 óta járatja lapunkat és ő sem nyert még soha semmit, mindenért meg kellett küzdenie. Egyelőre nem osztottam el senkinek a konyhai csomagot– meséli. Két fiam van és négy unokám. Nekik szánom, úgyis ők öröklik majd.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában