Helyi közélet

2012.12.19. 11:22

Jegyzet - Nyugdíjbér

<em>Vihar után vihar. A felsőoktatást érintő terveket követően újabb kormánydöntés okozott riadalmat. Most éppen az, melynek lényege, hogy január 1-jétől munkabér és nyugdíj nem járhat párhuzamosan a közalkalmazottaknak.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Vihar után vihar. A felsőoktatást érintő terveket követően újabb kormánydöntés okozott riadalmat. Most éppen az, melynek lényege, hogy január 1-jétől munkabér és nyugdíj nem járhat párhuzamosan a közalkalmazottaknak. Hegyi Erika jegyzete.Egyesek az egészségügy összeomlását helyezték kilátásba a több ezer nyugdíjas orvos tényleges nyugállományba vonulását követően. Aztán jött az újabb hír: miniszterelnöki engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok, akiknek a szakmájában, mint például az orvosoknál, utánpótlásgondok vannak.

Az eredeti elképzelés szerint azért kellene a nyugdíjasokat valóban nyugdíjazni, hogy a fiatalok munkahelyhez jussanak. Ennek fontosságát nem vitatja senki, csakhogy az utóbbi években nagyot változott a világ. A fiatal orvosok ma már nem azt kutatják, hogy Kelet-Magyarország melyik járóbeteg-ellátásán bontakoztathatnák ki tehetségüket, hanem a nyugat-európai kórházak ajánlatait böngészik.

Hosszú évek tanulása után ugyanis nem csak szakmai, de anyagi elismerésre is vágynak. Mi pedig itt, keleten arra vágyunk, hogy a rendelőkben és a kórházakban hozzáértő orvosok legyenek. Az sem baj, ha már nyugdíjasok, és történetesen munkabért és nyugdíjat is kapnak egyszerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában