Helyi közélet

2012.12.31. 13:19

Itt a vidám szilveszter

Borsod-Abaúj-Zemplén - A magyarok szeretnek otthon szilveszterezni, de van, aki átalussza az év utolsó óráit.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A magyarok szeretnek otthon szilveszterezni, de van, aki átalussza az év utolsó óráit.A magyarok nagy többsége, 92 százaléka aktívan ünnepli az újév beköszöntét, derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a magyarokra az átlagosnál jellemzőbb az újév otthoni megünneplése, 42 százalékuk nem megy társasági összejövetelre szilveszterkor. Ugyanakkor 39 százalékuk bulizik másokkal együtt december utolsó óráiban. A felmérés szerint a világ polgárainak 91 százaléka tervez valamilyen elfoglaltságot szilveszter estéjére, míg 9 százaléknyian átalusszák az év utolsó óráit.

Bár a szilveszter a felhőtlen szórakozás napja, de azért ilyenkor is ügyeljünk az alapvető szabályok betartására! Petárdázni például továbbra is tilos, még a birtoklása is jogszabályba ütközik, így akit emiatt kapnak el, komoly büntetésre, akár 150 ezer forintos pénzbírságra is számíthat. A gépjárművel közlekedők pedig semmiképpen ne üljenek ittasan a volán mögé, hisz ezzel nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. A túlzott alkoholfogyasztás egyébként sem ajánlott, hiszen aki nem tud mértéket tartani, könnyen a kórházban kezdheti az új évet.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában