Helyi közélet

2012.12.04. 15:14

Abigél – színházi ősbemutató Miskolcon!

Miskolc - Országjárása során néhány nap múlva Miskolcon is színre kerül Szabó Magda Abigél c. művének prózai ősbemutatója.

Miskolc - Országjárása során néhány nap múlva Miskolcon is színre kerül Szabó Magda Abigél c. művének prózai ősbemutatója.A néhány hónappal ezelőtt bemutatott, Budapesten és országosan is nagy sikerrel játszott előadásra 2012. december 8-án, e hét szombatján délután 3, és este 7 órai kezdettel kerül sor a miskolci Művészetek Házában. A produkció sztárszereposztásban kerül a nagyérdemű elé, elismert művészek (pl. Trokán Péter vagy a miskolci színházban is hosszú éveken át vendégszereplő Dóczy Péter) mellett a fiatalabb, tévés és filmes munkáival is érdemeket és népszerűséget szerzett generáció néhány tagja (Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Száraz Dénes, Gregor Bernadett) is szerepet kap. A darab a csipetnyi frissesség mellett a lehető legnagyobb hűségre törekedett, és olyan szellemiségben mutatja be a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak második világháború alatt játszódó megható történetét, ahogyan azt Szabó Magda megálmodta és megírta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában