Helyi közélet

2012.12.18. 17:37

A szövetségből operafesztiválos cég lett

Miskolc - Több közgyűlési döntés is érintette a miskolci kulturális intézményeket decemberben.

Miskolc - Több közgyűlési döntés is érintette a miskolci kulturális intézményeket decemberben.Arról már beszámoltunk, hogy a Miskolci Szimfónikusoktól január elsejével elkerül a Művészetek Háza. Az utóbbit – évelejétől a Miskolci Kulturális Központ üzemelteti majd. De a decemberi ülésen döntöttek arról is a képviselők, hogy a Miskolci Kulturális Szövetséget átalakítják. Megváltozik a neve, január 1-től Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. lesz. A cég ügyvezetőjének pedig Kesselyák Gergelyt nevezték ki, aki az ügyvezetés mellett a művészeti vezetést is ellátja. Kákóczki András, a Humán Főosztály- Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály vezetője elmondta: jövő év elejétől a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. feladata a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál megszervezése, lebonyolítása lesz.

Információink szerint Némedi-Varga Zoltán, a szövetség korábbi vezetője kaphatja meg a miskolci művelődési házak igazgatását – beleértve a Művészetek Házát is –, amely eddig Tánczos Tamás feladata volt. Ezért az önkormányzatnál erről is érdeklődtünk. Az osztályvezető válasza az volt: „A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjéről ezen a héten a tulajdonosi taggyűlés dönt.”

ÉM-NSZR


Miskolc – A kocsonyafesztivál, a Selyemréti Strandfürdő és a miskolci főutca burkolatcseréje is téma volt a testületi ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában