Helyi közélet

2012.12.12. 08:59

A sárospataki diákok is kivonultak

Sárospatak - A Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kara diákjai is demonstráltak szerdán.

Sárospatak - A Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kara diákjai is demonstráltak szerdán.Szerdán reggel nyolc órától tartottak demonstrációt a sárospataki főiskolások a zempléni város polgármesteri hivatala mögötti parkolóban.

– Azért választottuk ezt a helyszínt – mondta Molnár Gergő, a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kara Hallgatói Önkormányzatának elnöke –, mert ez is egy állami hivatal. Természetesen nem Sárospatak önkormányzatától várjuk, hogy oldja meg ezt a helyzetet. Azt szeretnénk elérni, ha az ország vezetői visszavonnák a hallgatói keretszám drasztikus csökkentését és a tandíj bevezetését. Mi elhisszük és tudjuk, tőlünk nyugatabbra működnek a költségtérítéses felsőoktatási formák, de azokban az országokban az életszínvonal is sokkal magasabb. Nagyon sokan vannak a mostani főiskolások és egyetemisták között is, akiknek az ingyenes képzési forma is viszonylag sokba kerül. Sajnos attól is tartanunk kell, hogy a keretszámok csökkentésével az országban jó néhány felsőoktatási intézmény meg is szűnhet. Nagyon nagy hiba lenne, ha erre a sorsra jutna a közel fél évezredes pataki tanítóképzés. Ezért hallatjuk mi is a hangunkat, ezzel is tudtul adva, mi is jelen vagyunk Sárospatak életében, a tanítóképzés egyik hazai fellegvárában.

A diákok elmondták, a délután négy óráig tartó demonstrációt a hideg és a havazás ellenére végig a szabadban tartják meg.

ÉM-BG


Miskolc - A Miskolci Egyetem hallgatóinak békés, kormányhivatali demonstrációjának hírére, kedd délutánra a Parlamentből Miskolcra utazott Demeter Ervin. A kormánymegbízottat a Kormányablak előtti aulában körülbelül ötven diák várta. Demeter Ervin ígéretet tett arra, hogy a holnapi napon továbbítani fogja a miskolci egyetemisták javaslatait az Emberi Erőforrás Minisztérium miniszterének, Balog Zoltánnak.

Miskolc - Több, mint 100 egyetemista foglalta el Miskolcon a megyei kormányhivatalt, céljuk, hogy 5 pontos követeléseiket, például a tandíj eltörlését, a keretszámok 2010-es állapotokra való visszaállítását, valamint a hallgatói szerződés eltörlését elérjék. A miskolciak a Miskolci Egyetem megmaradásáért is demonstrálnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában