Helyi közélet

2012.11.15. 14:47

Új autóval jár a holding vezetője?

Miskolc - Megkérdeztük, igaz-e a hír, a válasz az volt, az eredményekről kellene írnunk.

Miskolc - Megkérdeztük, igaz-e a hír, a válasz az volt, az eredményekről kellene írnunk.Pálffy Kinga, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója néhány hete új kocsival közlekedik, egy Skoda Superb-bel - írta a Blikk. A napilap arról is beszámolt, hogy az autó fekete és 6-7 millió forintot ér, valamint a régebbi Volkswagen Passatját cserélték le erre a gépkocsira. A lap információink szerint az autót a Miskolc Holding tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) vette, és adta a holding vezérének. A Blikk ezt azzal indokolja: az autóbeszerzés így kevésbé feltűnő, annak részleteit és költségeit nem ismerhetik meg a városi képviselők, hiszen a beszerző MVK Zrt. csak áttételesen tartozik az önkormányzathoz. Megkérdeztük erről a Miskolc Holding Zrt.-t is.

Mérdésünkre Pásztor Imre, a cég kommunikációs igazgatója a következő közleményt küldte: "A Miskolc Holding Zrt. vezetése mindig örömmel veszi a média érdeklődését tevékenysége kapcsán és örömmel számol be elért eredményeiről. Azonban egy 230 ezer kilométert futott, 6 éves WV Passat személygépkocsi cseréje egy Skoda Superb személygépkocsira talán nem tartozik a Miskolc Holding Zrt. legjelentősebb tevékenységei közé. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a múlt héten elnyert Befektetőbarát település díjunk vagy a munkahelyteremtés és –megtartás irányába tett folyamatos erőfeszítéseink kevésbé keltik fel a helyi és országos média figyelmét. Bár az új autó bérlése is előnyösebb szerződést eredményezett a Holdingnak, mint az elöregedett korábbi gépjármű fenntartása, mégis arányaiban ezt az eredményt nem lehet összehasonlítani például a befektetés-ösztönzés vagy munkahelyteremtés, - megtartás irányába tett erőfeszítéseink eredményével, a növekvő miskolci munkahelyek számával. Kérjük, hogy a Miskolc Holding Zrt. kapcsán például a térséget érintő munkahelyteremtő vagy egyéb értékteremtő tevékenységünket is kísérjék hasonló figyelemmel."

A Jobbik - szintén közleményben - írta: "A Jobbik miskolci képviselői elképedve állnak az előtt, hogy abban a városban, ahol az emberek jelentős hányada a létminimum alatt él, ahol az országos átlag kétszerese a munkanélküliség, ahol sokaknak nemhogy autóra, de a közüzemi számlák kifizetésére sem jut pénz, Miskolc fideszes vezetése Kriza Ákos polgármester után, immár a Miskolc Holding vezérigazgatójának is 7 millió forintos miniszteri luxusautót biztosít. Közben városunk 2012-es költségvetése a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája miatt több mint 10 milliárd forintos hiánnyal küszködik, ami jelzi, semmi ok nincs a szociálisan érzéketlen, sokadik kormánypárti önjutalmazásra...."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában