Helyi közélet

2012.11.15. 10:54

Megszépül, kibővűl az imaház Ózdon

Ózd - Ez év szeptemberében (2012) elkezdődött az Ózdi Református Egyházközség Szabó Lőrinc úti gyülekezeti imaházának rekonstrukciója. A munkálatok végére megtörténik a teljes külső-belső felújítás tetőcsere, valamit egy új épületrész létrehozása.

Ózd - Ez év szeptemberében (2012) elkezdődött az Ózdi Református Egyházközség Szabó Lőrinc úti gyülekezeti imaházának rekonstrukciója. A munkálatok végére megtörténik a teljes külső-belső felújítás tetőcsere, valamit egy új épületrész létrehozása.- Évek óta vártunk már arra, hogy az imatermünk megszépüljön, kibővüljön, de egy ilyen munka több millió forintba kerül, nekünk pedig korlátozottak az anyagi lehetőségeink. Azért gyűjtögettük a kis forintjainkat, és imádkoztunk a csodáért... - mondja Lezákné Hajdu Enikő, lelkipásztor, majd így folytatja:

- Az országgyűlési képviselőnket, valamint a város vezetőit is megkerestük gondjainkkal. Ők is látták a helyzet komolyságát, mert egy málló vakolatú, beomló tetejű épület balesetveszélyes és csúfítja a városképet. Az imaterem renoválásának a tervét besorolták a START munkaprogramba, amely már korábban is sikeres volt Ózd városában. A munkadíjat és annak járulékait az önkormányzat a pályázat útján nyert összegből fizeti, az egyházközségünk pedig az építési anyagokat biztosítja. Ez mindkét fél számára kedvező, mert így az önkormányzat munkát tud biztosítani a tartósan munkanélküli embereknek, a munkadíj önkormányzati átvállalása pedig az egyházközség számára jelent jelentős megtakarítást.

Az egyház által vállalt önrészt a gyülekezet tagjainak anyagi áldozathozatalával igyekszünk biztosítani. A gyülekezet tagjai többnyire kisnyugdíjasok,  akik erejükön felül adakoznak.

Bízunk benne, hogy a megkezdett munkát be is tudjuk fejezni.  Amíg nincs megfelelő hely, sajnos nem tudunk gyülekezeti alkalmakat szervezni, pedig az fontos lenne. Terveink között szerepel a rendszeres gyülekezeti alkalmak mellett az idősek gondozása, cigány misszió és a baba-mama klub újraindítása. Mindezek az evangélium hirdetésének újabb és újabb lehetőségei lehetnek.

Itt is szeretném elmondani, hogy arra kérjük a Kedves Testvéreinket, hordozzanak bennünket imádságaikban,hogy el tudjuk végezni a ránk bízott feladatot. Továbbra is várjuk az adományokat a renoválás céljára az egyházközség címére: Ózd,Szabó Lőrinc út 2. vagy a 11734121-20009386-os számlaszámra.

Áldás , Békesség!

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában