Helyi közélet

2012.11.06. 14:21

Magának is vitetett a saját fájából az abodi polgármester

Miskolc - Részben elmarasztalták, részben felmentették az abodi polgármestert.

Miskolc - Részben elmarasztalták, részben felmentették az abodi polgármestert.A közelmúltban ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék dr. Feledi Tamás vezette tanácsa az abodi polgármester ellen folyó büntetőügyben. Mint arról dr. Szabó József, a törvényszék szóvivője portálunkat tájékoztatta, Restyánszki Gábort elmarasztalta a bíróság az ellene felhozott folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntettének vádjában, ezért 40 ezer forint pénzbüntetés és az ügyben keletkezett bűnügyi költség megfizetésére kötelezte, felmentette azonban a folytatólagosan elkövetett csalás és a folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vádja alól.

A polgármester saját erdejéből fát ajándékozott az önkormányzatnak, amit a közmunkások raktak teherautóra, hogy a polgármesteri hivatal udvarára szállítsanak, azonban egy-két fuvar fát a polgármester portájára vittek, azonban erre nem volt testületi felhatalmazásuk, így a törvényszék álláspontja szerint Restyánszki Gábor visszaélt hivatali hatalmával. Egy másik vádpont szerint az önkormányzat értékesített egy ingatlant, aminek tetőfelújítási munkálatain később közmunkások is dolgoztak, azonban erről nem hozott határozatot a képviselő-testület. A harmadik vádpont szerint a falu közmunkásai olyan területen végeztek kézi vetést, amelyik nem tartozik az önkormányzat tulajdonába.

A törvényszék első fokú ítéletével szemben mind a vádhatóság képviselője, mint a polgármester fellebbezett, ezért a per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. Amennyiben jogerősen is elmarasztalják a polgármestert, le kell mondania tisztségéről.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában