Helyi közélet

2012.11.29. 17:38

Készülődnek a rendőrök karácsonyra

Miskolc - A korábbi évek tapasztalatai alapján ünnepi intézkedési tervet állítottak össze a rendőrök.

Miskolc - A korábbi évek tapasztalatai alapján ünnepi intézkedési tervet állítottak össze a rendőrök.A karácsonyi őrület már novemberben elkezdődik, már ilyenkor megnövekszik a forgalom a piacok, bevásárlóközpontok körül.

Megyénk rendőrsége a korábbi évek tapasztalatait figyelembe véve a főkapitány utasítása alapján - csomagként - intézkedési tervet állított össze, hogy az ünnepi időszak minél nyugodtabban teljen - hangzott el csürtörtökön a megyei rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján, ahol megjelent dr. Andrik Szilárd alezredes, a közlekedésrendészeti osztály helyettes vezetője, Kucsinka Tamás alezredes, közrendvédelmi és határrendészeti osztályvezető, Dudás Péter alezredes, a bűnmegelőzési osztály vezetője, valamint Csóra György, a megyei polgárőr szövetség elnöke.

Elöljáróban dr. Gaskó Bertalan alezredes, a kommunikációs iroda vezetője elmondta: a növekvő forgalom miatt megnő a balesetveszély is a bevásárló központok, pályaudvarok, vasútállomások, piacok környékén, ezért ott, és az oda vezető útszakaszokon nagyobb rendőri jelenlétre lehet számítani, szükség esetén a rendőrök a forgalom irányításában is részt vesznek majd.

A gyalogosok figyelmetlenebbek, óvatlanabbak lehetnek, előfordulhat, hogy ott is át akarnak kelni az úttesten, ahol egyébként nem, ezért az autósokat fokozott figyelemre intette Gaskó alezredes.

A rendőrök a járművek világítását minden igazoltatáskor figyelni fogják, és az ittas vezetők kiszűrésére is nagyobb gondot fordítanak, tette hozzá.

Látható rendőrök

Kucsinka Tamás alezredes elmondta: arra törekszenek, hogy a frekventált helyeken (bevásárló központokban, piacokon, pénzintézetek közelében) mindenütt legyen „látható” rendőr, aki lehetőleg gyalogosan látja el szolgálatát, ennek érdekében a rendőrök közterület-felügyelőkkel, polgárőrökkel járőröznek majd együtt, de - gondolva a fa- és fenyőtolvajokra - természetvédelmi és mezőőrökkel is teljesítenek majd szolgálatot, valamint nagyobb gondot fordítanak a pénz- és értékszállítmányokra.

Áldozattá válás ellen

Dudás Péter, a bűnmegelőzési osztály vezetője azt hangsúlyozta, hogy elsősorban az áldozattá válás elkerülésére szeretnél felhívni a figyelmet. A bevásárlók a szokottnál több pénzt hordanak magukkal ilyenkor, és vásárlás közben figyelmetlenebbek is, amivel tisztában vannak a bűnözők; ezért ahol csak lehet, figyelemfelhívó matricákkal intenek rá, hogy vigyázzunk értékeinkre: a zsebesekre tömegközlekedési eszközökön, az autófeltörőkre a parkolókban figyelmeztetnek, de három spotot is vetítenek a városi tömegközlekedési eszközökön, amelyek mind erre hívják fel a figyelmet, valamint a védekezés módjait a bárki által elérhető elektronikus hírleveleikben is ismertetik.

Csóra György polgárőrelnök arról beszélt, hogy a megyénkben lévő 206 polgárőr egyesület tagjai felkészültek a közös év végi akcióra, ezen felül fokozott figyelmet fordítanak az idős, beteg, hajléktalan emberekre, de a falopások ellen is fellépnek.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában