Helyi közélet

2012.11.22. 15:42

Jegyzet: Kifulladt sztori?

<em>„A csillagok kedvező együttállása” nélkül Magyarország a világ egyik legkockázatosabb országa lehet - riogatnak amerikai részvénypiaci stratégák. Véleményük szerint nem engedhetjük meg magunknak azt a fényűzést, hogy elmarad az EU/IMF hitelmegállapodás, ugyanakkor nem tekintik mindenre gyógyírnek a várhatóan késlekedő szerződéskötést. </em><strong>Pap Gyula jegyzete.</strong>

„A csillagok kedvező együttállása” nélkül Magyarország a világ egyik legkockázatosabb országa lehet - riogatnak amerikai részvénypiaci stratégák. Véleményük szerint nem engedhetjük meg magunknak azt a fényűzést, hogy elmarad az EU/IMF hitelmegállapodás, ugyanakkor nem tekintik mindenre gyógyírnek a várhatóan késlekedő szerződéskötést. Pap Gyula jegyzete.Miközben a növekedési prognózisuk szerint a legfrissebb EU becslés is túl optimista adatokat tartalmaz, egyenesen az ország elkerülésére hívják fel a befektetőket. Kétes megítélést kap, bizonytalan kimenetelűnek ítéltetik a törekvés, hogy a kormány mindenképpen ki akar kerülni az uniós túlzott deficit eljárás alól. Az államadósság leminősítésével és a jegybankelnök-váltással kapcsolatos kockázatok szintén jelentős súllyal szerepelnek elemzésükben. Talán lehet vitatni az autóértékesítési adatok mutatószámainak alakulásával is jellemzett minősítést, de a közelgő választásokat megelőző várható gazdaságpolitikai lépéseket sem ítélik kedvezőnek a növekedésre nézve - számukra „kifulladt sztorivá” vált a hazai helyzet.

No, de mi van akkor, ha nem tud valaki, sőt nem is akar kivonulni ebből a „kockázatos” közegből. Ismét érvényes lesz a „kalandvágyból itthon maradtam” szólás?


Amikor a parlamenti pártok (leginkább csak egy, és vele szemben az összes többi) 

A miniszterelnök bejelentette: az állam 612 milliárd forintnyi adósságot átvesz 1956 önkormányzattól. Egyben utalt arra: az adósság rendezésének a „sápszedő bankok" valószínűleg nem fognak örülni. Szalóczi Katalin jegyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában