Helyi közélet

2012.11.13. 12:11

Álajtóval házal a csaló!

Miskolc - A napokban becsengettek egy miskolci férfihez, hogy a házban ajtókat fognak cserélni, azonban ehhez előleget szükséges adnia. Utóbb kiderült a csaló álajtóval házalt.

Miskolc - A napokban becsengettek egy miskolci férfihez, hogy a házban ajtókat fognak cserélni, azonban ehhez előleget szükséges adnia. Utóbb kiderült a csaló álajtóval házalt. A Miskolci Rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. A nyomozás adatai alapján a sértetthez becsöngetett egy férfi, mondván a lakóházban, minden emeleten kicserélik az ajtókat. A munkálatok megkezdése előtt azonban szükséges előleget adnia. A sértett a kapott „szerződés” fejében át is adott 52 000 forintot az ismeretlennek. Utóbb azonban kiderült a nyugtán se pecsét, se cégnév, se telefonszám nem szerepelt. A sértett miután rájött, hogy csalás áldozata lett megtette feljelentését a rendőrségen.

Figyelem!

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet ara, hogy az ilyen és hasonló esetek elkerülhetőek, ha kellő óvatossággal kezelik a különböző kedvező ajánlatokat.

A legfontosabb óvintézkedések, hogy ne váljanak csalók áldozataivá:

  •  Minden esetben ellenőrizzék le, lehetőleg azon nyomban a kapott információkat, iratokat. 
  • Célszerű az adott lakó közösségben, a közös képviselőnél tudakozódni az aktuális helyzetről, jelen esetben a felújítási munkálatokról. 
  • Készpénzt el nem végzett munkáért ne adjanak! 
  • Bármilyen gyanús körülmény esetén azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert 107-es vagy 112-es telefonszámon! 
  • Amennyiben a média hírcsatornáin keresztül értesülnek az úgynevezett trükkös tolvajok, csalók tevékenységéről, értesítsék és figyelmeztessék szomszédjaikat, ismerőseiket!
  • - A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában