Helyi közélet

2012.10.11. 14:28

Segítettünk: a Trabi levizsgázott

Miskolc - Épp egy hónapja fordult Takács László és édesanyja segítségkérő levélben az Észak-Magyarországhoz.

Miskolc - Épp egy hónapja fordult Takács László és édesanyja segítségkérő levélben az Észak-Magyarországhoz. Olvasóink megtudhatták: segítség, összefogás nélkül nincs esély arra, hogy a megváltozott munkaképességű férfi és a több betegséggel is küszködő idős édesanyja számára szinte létfontosságú, ám lerobbant autót ismét használhassák. Kilátásuk sem volt arra, hogy pótolják a meghibásodott alkatrészeket, kifizessék a munkadíjat, állják a vizsgaköltséget. Több felajánlás is érkezett, végül az Észak-magyarországi Trabant Club két vezetőségi tagja szállította el a Trabit, ők fogták össze a sikeres akciót, amely eredményéről most beszámolhatunk.

„Igazán ez volna az én Trabim?!”

Ezek voltak az első szavai a tulajdonosnak, amikor meglátta a felújított, levizsgázott Trabantját.

Takács László és édesanyja 2 évig ismét használhatják az öreg autót, olvasóink összefogásának köszönhetően. Ennyi időre kapott „plecsnit” az öreg járgány a szerdai műszaki vizsgán, amely után a fő segítők közül többen is elkísérték a tulajdonosok lakótelepi házáig.

Ott volt az Észak-Magyarországi Trabant Club két vezetőségi tagja, Vágner Viktor és Sebe Máté, akik oroszlánrészt vállaltak a munkából. (Viktor meg is jegyezte: két hete csak aludni járt haza, hiszen munka után ő is beállt szerelni.)

Mindenkinek köszönet!

Eljött a munkafeltételeket biztosító Mi-Ve Retro Kft. tulajdonosa, Sebe Tamás is, valamint Gazdig Péter, aki a legtöbb új alkatrészt biztosította. Nem volt ott, s neve elhallgatását kérte az az ügyvédnő is, aki viszont biztosította a vizsgadíjat, s azon felül is hozzájárult a költségekhez. Azonban rajtuk kívül is sok segítő akadt, akik nélkül még mindig nem lenne kész a Trabi, s akiknek szintén szeretnénk tolmácsolni László és édesanyja köszönetét.

Mindent összevetve 200-220 ezer forint értéket fordítottak az autóra, amelynek menet közben derült fény egyre több hibájára.

– Láttam a szerelés közben készített fotókat, már akkor tudtam, hogy alábecsültem a hibalistát – mondta Takács László, aki nagy boldogan tett is egy próbakört. Eközben nyugtázta: kívülről is nyitható az ajtó, újak a lámpatestek, a küszöb, a fékrendszer... „s nahát, hogy ilyen könnyen vegye, ne kelljen vele piszkálni!”

Elhangzott néhány tanács: fagyállót kell bele tölteni, no meg üzemanyagot. – Majd ha meghozzák a pénzt...

ÉM-SzK


Kapcsolódó cikkek:

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában